Päivi Alasalmi : Pajulinnun huuto

Pajulinnun huuto jatkaa Päivi Alasalmen edellisen romaanin, Joenjoen laulun, tarinaa 1500-luvun saamelaiskylässä. Pajulinnun huuto on kiehtova, taianomainen ja julma tarina, joka kuvaa Saamen kansan lohdutonta kohtaloa suomalaisten valloittajien armoilla. Se on myös taitavasti kirjoitettu romaani ihmismieltä riivaavista ikiaikaisista tunteista: säälimättömyydestä ja menetyksestä sekä surusta joka muuttuu vihaksi.

       
   

Kristiina Bruun : Kaikki mikä on sinun

Kaikki mikä on sinun on Kristiina Bruunin esikoisromaani. Se on runollinen, kiihkeä ja kiehtova kirja, mieleenpainuva rakkaustarina ja koskettava ainutkertaisen elämän ylistys. Suomalaisen Annan sekä Bangladeshilaisten Delwarin ja Tasliman polut punoutuvat yhteen elämän merkillisissä käänteissä. Surujen ja ilojen samankaltaisuus tulee näkyväksi ja kaiken ylitse nousee tärkein: rauha, rakkaus.

       
   

Charlaine Harris : Väristyksiä haudan takaa

Harrisin jännittävässä, kolmannessa Harper Connely –mysteerissä yliluonnollisia kykyjä omaava etsivä saa tähänastisista toimeksiannoistaan haastavimman ja raastavimman. Amerikkalainen menestyskirjailija Charlaine Harris tunnetaan ennen muuta Sookie Stackhous –romaaneistaan ja niihin pohjautuvasta HBO:n True Blood –tv-sarjasta. Aiemmin ilmestyneet osat Kuiskauksia haudan takaa ja Yllätyksiä haudan takaa.

       
   

Jaana Lehtiö : Kolmas oli ensimmäinen

Kolmas oli ensimmäinen on Jaana Lehtiön tapahtumarikas jännitysromaani. Kirjan tapahtumat keskittyvät kirjailijan kotikaupunkiin Porvooseen, missä sympaattinen rikoskomisario Juha Muhonen ratkoo rikoksia jo kolmannen kerran. Ensimmäisen kerran komisarion vetämä poliisiryhmä selvitti niitä vuonna 2013 teoksessa Joka viisautta rakastaa. Se sai itsenäisen jatko-osan Uutta auringon alla vuonna 2014.

       
   

Kirsi Pehkonen : Karhuvaaran uhri

Kuopiolaisen Kirsi Pehkosen esikoisdekkari vie rikostutkinnan Suomen itärajan erämaihin, kansainväliseen luontokuvauskeskukseen. Pehkosen rikosromaani ravistaa käsityksiä luontokuvauksesta, petovihasta ja matkailubisneksestä. Lukija ei enää koskaan voi katsoa luontodokumentteja entisin silmin.

       
   

Ari Paulow : Kultainen kotka (Jesse Hackman –romaani)

Kylmänhyytävässä jännitystarinassa kovaotteinen dekkari on mahdottomassa paikassa. Jesse Hackmania vastassa ovat kivikovat ammattirikolliset ja poliisiviranomaiset itärajan molemmin puolin. Yhdeksäs, ajankohtainen Jesse Hackman-dekkari ei petä lukijoitaan. Kultainen kotka pursuaa iskevää jännitystä, toimintaa ja huumoria. Aitoon Paulow -tyylin se jättää kylmäksi vain sivuilla syntyvät vainajat. Armoa ei pyydetä, mutta ei sitä myöskään anneta.

       
   

Markku Hattula : Kaukopartion kostoisku

Markku Hattulan romaani perustuu huolelliseen historialliseen taustatyöhön. Eletään jatkosodan asemasotavaihetta elokuussa 1942. Maaselän kannaksellakin rintamalinjat ovat vakiintuneet. Seesjärven länsipuolta hallitsevat suomalaiset, itäpuolta venäläiset. Romaanin tapahtumat alkavat, kun heinäkuussa vihollisen 700 hengen vahvuinen sissiprikaati tunkeutuu syvälle suomalaisten selustaan. Kaukopartion kostoisku on Hattulan kaukopartiotoimintaa kuvaavan kirjasarjan toinen osa. Sarjan aloitusosa, Kaartimon ryhmän ensimmäistä retkeä kuvannut Kaukopartion kujanjuoksu ilmestyi 2014.

       
   

Metropoliitta Panteleimon : Kohtalokas Leningradin-matka

Eletään 1960-luvun alkua. Koskijärven Osuuskaupan hoitaja, karjalaissiirtolainen Sergei Huttu järjestää kyläläisille bussimatkan itänaapuriin taideaarteiden valtakuntaan, Leningradiin. Bussissa matkalla takaisin Koskijärvelle tyhjenee yksi paikka. Pian niin kyläläisten kuin komisario Palokoskenkin ajatukset kallistuvat murhan suuntaan. Tarvitaan kuitenkin poliisin rouva Elisabet Urhosen elokuvantarkka muisti ennen kuin loman yksityiskohdat järjestyvät murhaajan paljastavaksi kuvaksi.