Marie Kondo: KonMari : iloa säkenöivä järjestys
Japanilaisen siivousgurun Marie Kondon KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika on vaikuttanut koteihin ympäri maailman. Uudessa kuvitetussa kirjassaan Iloa säkenöivä järjestys Kondo tarjoilee uusia ohjeita kodin järjestyksen ylläpitoon. Kirja sisältää vaihe-vaiheelta eteneviä ohjeita mm. paitojen ja sukkien laskostamiseen ja piirroksia täydellisesti järjestetyistä laatikostoista ja kaapeista. Ohjeet on jaettu eri kategorioihin, kuten keittiövälineet, puhdistustarvikkeet, harrastusvälineet ja digikuvat. Tämä käytännöllinen opas säkenöi iloa kaikille, jotka haluavat yksinkertaisempaa elämää.

         
     

Amy Cuddy: Vahvasti läsnä : taltuta pelko ja opi luottamaan itseesi
Rahoitusneuvottelut, työpaikkahaastattelut, oman liikeidean esittelyt - yritysmaailma on täynnä stressaavia tilanteita, joissa voi käydä niin, että suu kuivuu ja pää tyhjenee. Huolella valmistellut argumentit unohtuvat, ja jälkeenpäin harmittaa ja nolottaa. Rappusissa tai kotimatkalla tulee sitten mieleen kaikki se, mitä olisi pitänyt sanoa. Sosiaalipsykologi Amy Cuddy kertoo, miten jokainen voi tuoda esiin parhaat puolensa ja esiintyä rohkeana ja itsevarmana vaativissa tilanteissa. Kirja perustuu uusimpaan tutkimustietoon ja paljastaa yllättäviä kehon ja mielen välisiä yhteyksiä. Jo pelkästään asentoa muuttamalla voi jopa kahdessa minuutissa vaikuttaa kehon hormonitasoihin: itseluottamusta tuova testosteroni lisääntyy ja stressihormoni kortisoli vähenee. Voima-asennot tuovat nopean avun, eivätkä ne vaadi mitään erityistä, vain pari minuuttia aikaa. Pahinta myrkkyä mielelle on ongelmien vatvominen ja etukäteen murehtiminen - ja ylipäänsä liika ajattelu. Kirja tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa, tapauskertomuksia ja itseluottamusta lisääviä käytännöllisiä tekniikoita.

         
     

Elina Kauppila: Ihana perhe : tietoisen vanhemmuuden ABC
Ihana perhe - tietoisen vanhemmuuden ABC vastaa monen perheen tarpeisiin. Kirja lähestyy tietoista vanhemmuutta käytännön tilanteiden ja esimerkkien kautta. Se kokoaa yhteen tunnettujen ajattelijoiden ajatuksia, teoriaa ja kirjailijan omia näkemyksiä muun muassa tietoisesta vuorovaikutuksesta perheen sisällä. Nämä nivotaan yhteen todellisten arkisten tilanteiden kanssa, jolloin niistä on todennäköisemmin apua ja jolloin ne voivat tarjota tärkeitä oivalluksia omasta vanhemmuudesta. Kirja on jaettu selkeästi eri aihepiireihin, ja kirjaa voi lukea vaikka aihe kerrallaan. Kirja auttaa selviämään vaikeista ristiriitatilanteista perhettä lähentävästi ja opettaa vanhemmille paitsi kärsivällisyyttä myös ja ennen kaikkea lempeyttä itseä kohtaan.

         
     

Verna Kovanen: Näkymättömät : tositarinoita mielikuvitusystävistä
Tiesitkö, että jopa 65 prosentilla meistä on tai on ollut mielikuvitusystävä?
Näkymättömät on dokumentaarinen valokuvateos, joka vie keskelle mitä hauskimpia tositarinoita lasten mielikuvitusystävistä. Kun lapset saavat itse päättää kaverinsa, perheiden arkea jaetaan muun muassa belgialaisen gangsterin, ostarilla hengailevan rokkariteinin ja hikkaavan hiiren kanssa. Kirjassa on 13 lasten kertomaa tarinaa heidän ystävyydestään mielikuvituskavereiden kanssa. Kovanen on dokumentoinut nämä tarinat tekstin ja valokuvien muotoon ja nyt suuri yleisö pääsee kurkistamaan näkymättömien ystävien maailmaan. Tarinoiden lisäksi kirjassa on, lasten psykiatri ja vuoden 2015 perheterapautti, Janna Rantalan mielikuvitusystävä-ilmiötä käsittelevä teksti.  Valokuvatarinoiden lisäksi kirjassa on tehtäväliite, joka innostaa perheitä tutustumaan lapsensa mielikuvitusystäviin sekä hänen mielikuvitusmaailmaansa.

         
     

Johanna Stenberg: En se minä ollut : itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteteet
En se minä ollut itsen harhauttamisen perusteet on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja ihmisen mielen sisäisistä mekanismeista, joiden avulla yksilö sopeutuu ympäröivään maailmaan ja selviytyy haastavista tilanteista niin kriiseissä kuin päivittäisessä arjessa.

         
     

Outi Rinne: Lohturuokaa : tietoista herkuttelua
Hemmotteluruokia, jotka hellivät niin mieltä kuin vatsaa. Lohturuoka on helppoa, makuhermoja hellivää ja hivenen syntistä. Mutta voiko se olla myös terveellistä? Lohturuokaa päivittää rakkaimmat mukavuusruoat uuteen asuun: rouskuvat sipsit syntyvät munakoisosta, perjantain pizzasuosikki saa bataattipohjan, ja jälkiruokamoussen salaisuus on raakasuklaa. Herkkujen valmistuessa keittiöpsykologi Outi Rinne kypsyttelee myös ajatuksia syömisen mieliteoista, tunnesyömisestä ja siitä, miksi tarvitsemme silloin tällöin hemmotteluruokia. Lohturuokaa ei kiellä mielitekoja vaan tyydyttää himon tarjoamalla tilalle houkuttelevia vaihtoehtoja, jotka hellivät niin mieltä kuin vatsaakin – ja pitävät myös omantunnon tyytyväisenä.