Mari Jungstedt & Ruben Eliassen : Tummempi taivas

Sarjamurhaajajahti järkyttää saaren skandinaaviyhteisöä: naisia löytyy väkivaltaisesti surmattuina ja aseteltuina tunnettuja taideteoksia jäljitteleviin makaabereihin muodostelmiin. Tapauksia alkaa tutkia 20 vuotta Kanarialla asunut ruotsalaistoimittaja Sara Moberg yhdessä entisen poliisin Kristian Weden kanssa. Romaani kihisee salasuhteita ja seksuaalista jännitettä. Tapahtumat kietoutuvat joogakeskuksen ja sen karismaattisen johtajan ympärille.

         
     

Arnaldur Indridason : Varjojen kujat

Huolestunut mies ottaa yhteyttä poliisiin, kun hänen naapuriaan ei ole näkynyt aikoihin. Poliisit löytävät vanhan miehen kuolleena vuoteestaan, ilmeisesti tyynyllä tukehdutettuna. Kirjoituspöydällä on vanha lehtileike nuoresta tytöstä, joka kuristettiin vuonna 1944 ja jätettiin lojumaan Kansallisteatterin taakse Reykjavikissa. Alkaa tarina, jossa välillä ollaan vuodessa 1944 ja välillä nykyajassa. Vanhan miehen kuolema saa eläkkeellä olevan poliisin alkamaan kaivella sodanaikaista rikosta ja kahden tapauksen mahdollisia yhteyksiä.

         
     

Mikaela Strömberg : Sophie

Sophie - 14 vuotta, 7 sisarusta. Tytön isä on maineikas ja äiti raamikas, perheen juuret ovat Saksassa ja koti Pietarin paraatikadulla. Elämä on yhtä huoletonta kuin vanhoissa romaaneissa. Sophie naitetaan hollantilaiselle kauppiaalle ja suloinen kaupunkielämä vaihtuu synkeiksi salomaiksi, sillä aviomies vie perheensä läntiseen suuriruhtinaskuntaan, Suomen maaseudulle. Sophie kaitsee kasvavaa lapsikatrastaan ja pitää taloa pystyssä. Hänen selkänsä pysyy suorana ja kädet työteliäinä myös silloin kun elämä on ilottomimmillaan. Mutta Sophiellakin on rajansa, ja hän joutuu tekemään valintoja, vaikka sitten raskaita ja epäsovinnaisia.

         
     

Merja Asikainen : Kiinteistökuningatar Kaisa Liski

10 vuotta sitten Kaisa oli kaksi kertaa eronnut, kahden lapsen yksinhuoltaja, joka teki kolmea työtä kellon ympäri. Silti taloudellinen ahdinko vain paheni. Elämään oli saatava muutos. Kaisasta on kuoriutunut koko kansan tuntema Kiinteistökuningatar, jonka elämä on kokenut täydellisen myllerryksen kohti positiivista muutosta. On pitänyt tehdä paljon oikein, jotta valtava mullistus on ollut mahdollinen. Nyt Kaisa Liski kertoo, miten hän sen teki. Hän paljastaa elämänsä tärkeimmät opetukset ja ohjenuorat. Elämänopit tulevat laajan elämänkokemuksen muokkaamina suoraan syvältä selkärangasta.