Finlandia ehdokkaat

Tieto Finlandia ehdokkaat

Finlandia Junior ehdokkaat

 

FINLANDIA PALKITUT

FINLANDIA

Toimittaja, lauluntekijä Heikki "Hector" Harma päättää, kuka saa ensi marraskuussa jaettavan kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Suomen Kirjasäätiö on nimittänyt myös lautakunnan, joka valitsee enintään kuusi romaania palkintoehdokkaaksi. Valintalautakunnan puheenjohtaja on filosofian tohtori Iris Schwanck ja jäsenet vapaa toimittaja Ilkka Pernu ja kirjakauppias Katri Tuominen.

Palkinnon voitti Laura Lindstedt kirjallaan Oneiron. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

FINLANDIA JUNIOR

Finlandia Junior -palkinnon saajan valitsee ensi syksynä Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi Tampereen kaupungin kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindberg ja jäseniksi nukketeatteritaiteilija Alma Rajala ja toimitusjohtaja Pablo Steffa.

Finlandia Juniorin voitti Nadja Sumanen kirjallaan Rambo. Palkintosumma on 30 000 euroa.

TIETO-FINLANDIA

Tieto-Finlandia-palkinnon saajasta päättää toimittaja Arto Nyberg. Enintään kuusi palkintoehdokasta valitsevaan palkintolautakuntaan on nimitetty puheenjohtajaksi viestintäasiantuntija Heikki Hakala ja jäseniksi päätoimittaja Leeni Peltonen ja toimittaja Maria Pettersson.

Tieto-Finlandia-palkinnon voitti Tapio Tamminen teoksellaan Kansankodin pimeämpi puoli. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa. Se rahoitetaan Suomen tietokirjailijat ry:n ja Suomen Kustannusyhdistyksen Kirjasäätiölle