Donna Leon : Ansionsa mukaan

Venetsialaisesta Biblioteca Merulasta on kadonnut mittaamattoman arvokkaita, satoja vuosia vanhoja kirjoja. Järkyttynyt henkilökunta epäilee amerikkalaista tutkijaa, joka on poistunut kaupungista kuin tuhka tuuleen, ja Brunetti kutsutaan paikalle. Onko varas voinut toimia yksin? Mitä salivahti on nähnyt? Entä mitä upporikas mesenaatti haluaa? Käy ilmi, ettei antikvaaristen teosten pimeillä markkinoilla kaihdeta raakoja, äärimmäisiäkään keinoja. Komisario Brunetti paneutuu häikäilemättömän rikollisen mielenliikkeisiin luotettavan tiiminsä, Vianellon ja Signorina Elettran avulla.

   
         
 

Mary Higgins Clark : Laulun loppu

Miljardeja kavaltanut liikemies katoaa Karibianmerellä. Kaksi vuotta myöhemmin skandaali on edelleen kaikkien huulilla: tekikö Parker Bennett itsemurhan vain lavastiko hän katoamisensa? Bennettin leski Anne on vakuuttunut miehensä syyttömyydestä, samoin hänen poikansa Eric. Kun rahavaikeuksiin joutunut Anne sitten päättää muuttaa pienempään asuntoon, hän palkkaa avukseen sisustussuunnittelija Glady Harperin. Ylellisiin toimeksiantoihin tottuneen Gladyn assistenttina toimii sisukas yksinhuoltaja Lane Harmon, joka ihastuu Ericiin. Lane ei kuitenkaan tiedä, että mitä lähemmäksi Bennettejä hän pääsee, sitä suurempaan vaaraan hän asettaa itsensä - ja nelivuotiaan tyttärensä.

   
         
 

Lee Child : Pakon edessä

Matkalla ei minnekään Jack Reacher pysähtyy pieneen radanvarsikaupunkiin, joka uinuu vehnäpeltojen keskellä. Reacher törmää naiseen nimeltä Michelle Chang, joka luulee Reacheria erääksi kauan sitten kadonneeksi henkilöksi. Changin avulla Reacher joutuu pian huomaamaan, miten karmivan kaiun kaupungin omalaatuinen nimi Mother's Rest saa, kun satojen ihmisten painajaismainen kohtalo alkaa paljastua. Mutta Jack Reacher ei peräänny - ei edes pakon edessä.

   
         
 

Anna Karolina Larsson : Sinulle ei jää ketään

Kuusivuotias tyttö murhataan kotonaan, tekijänä on tytön äiti. Ainoa selitys äidin teolle on se, että hän on ollut kannibaalihuumeeksi kutsutun MDPV -aineen vaikutuksen alainen. Kun Tukholmassa tulee ilmi uusia vastaavia tapauksia, on poliisin tärkein tehtävä löytää hengenvaarallisen huumeen levittäjä, Milorad Kraljevic. Nuori rikospoliisi Amanda Paller soluttautuu vapaaehtoisesti Kraljevicia lähellä oleviin piireihin löytääkseen todisteet tämän huumekaupoista. Ilmitulon vaara on kuitenkin suuri. Etenkin kun Amandan entinen poikaystävä, rikollisen taustan omaava Adnan Nasimi, ilmestyy takaisin Tukholmaan. 

   
         
 

Saul Black : Tappamisen pitkä oppimäärä

Coloradossa asuva 10-vuotias tyttö joutuu todistamaan, kuinka hänen äitinsä murhataan raa'asti. Puolikuoliaaksi pelästynyt tyttö onnistuu pääsemään pakoon, mutta hänellä on vain yksi paikka minne mennä. Sarjamurhaaja mellastaa vapaana jättäen jälkeensä vanan ruhjottuja ruumiita.. San Franciscon henkirikosyksikön etsivä Valerie Hart on työskennellyt tapauksen parissa jo niin pitkään, että hänen omat demoninsa uhkaavat suistaa hänet raiteilta lopullisesti. Äkkiarvaamatta tapahtuu kuitenkin läpimurto ja alkaa kiihkeä kilpajuoksu, jossa Valerien täytyy pelastaa tappajan seuraava uhri, ennen kuin on liian myöhäistä.

   
         
 

Nic Pizzolatto : Galveston

Roy Cady on parantumattomasti sairas alkoholisti ja satunnainen palkkamurhaaja. Hänen elämänsä kääntyy päälaelleen, kun hän tajuaa olevansa itse tähtäimessä. Cady pakenee Galvestoniin, Texasiin. Mukaan pakomatkalle päätyy myös palkkamurhaan sekaantunut teini-ikäinen prostituoitu Raquel. Cady ja Raquel muodostavat epätodennäköisen mutta karismaattisen parivaljakon, joka yrittää piiloutua kostonhimoiselta mafiapomolta ja ajautuu yhä syvemmälle kaupungin villiä länttä muistuttavaan alamaailmaan.

   
         
 

Conn Iggulden : Veren perintö

Mahtisukujen juonittelua, hurjia taisteluja ja keskiajan julmuutta - historiallinen kamppailu Englannin valtaistuimesta on kuin Game of Thrones parhaimmillaan. Kuningatar Margareeta johtaa voittoisaa armeijaansa kohti etelää. Henrik VI on yhä vankina, mutta Yorkin herttua on tapettu ja Lancasterit vaikuttavat pysäyttämättömiltä. Margareeta saa kuitenkin tuntea Yorkin suvun raivon. Englannin historian verisimmässä taistelussa Lancasterit kukistuvat ja Edvard IV nousee valtaistuimelle. Mutta kruunulla on kaksi perillistä, eikä valtataistelu ole ohi.

   
         
 

Janne Katajala : Korpin silmät kaiken näkevät  ja muita yöpuolen tarinoita

Kolmetoista kauhunovellia palkitulta kirjailijalta! Korpin silmät kaiken näkevät sisältää hyytäviä tarinoita mielikuvituksen oudoilta poluilta. Tekijä Jussi Katajala palkittiin parhaalle suomalaiselle tieteis- ja fantasianovellille myönnettävällä Atorox-palkinnolla vuonna 2014. Teos kokoaa yksiin kansiin aiemmin julkaistuja sekä julkaisemattomia tarinoita.

   
         
 

Arne Nevanlinna : Pako

Tyttö ja poika pakenevat pommitetusta Dresdenistä vuonna 1945. He kulkevat kenkänsä puhki pölyisillä maanteillä ja erinäisten episodien jälkeen pääsevät omintakeisen Onkel Frizin kyydissä Bremenin satamakaupunkiin. Sieltä lähtee laiva Amerikan Yhdysvaltoihin. Uudessa kotimaassa on luotava uusi valheellinen identiteetti, jonka varassa Josef ja Katharine - Joe ja Kate - elävät loppuelämänsä. Pako on 70 vuoden mittainen romaani nuorista, jotka alkavat kaiken alusta, pitkästä avioliitosta ja vanhenemisesta. Se tarkastelee kepeän elegantisti amerikkalaista unelmaa, vaurastumista sekä eurooppalaisuutta, joka ei lähde päähenkilöistä kulumallakaan.

   
         
 

Janne Kuusi : Sielusta sieluun

Aune Kaskivuori elää syksyllä 1939 nuoren rakkauden huumaa, joka tuhoutuu Helsingin pommituksissa. Hän liittyy Lotta Svärd -järjestöön ja päätyy palvelemaan sotalapsien evakuointikuljetuksissa Pohjois-Suomessa, saksalaissotilaiden asemapaikoissa. Maarit Berner elää keskellä 1970-luvun taistolaisen opiskelijaliikkeen kukoistuskautta. Hän päättää hakeutua taideopiskelijaksi Itä-Berliiniin, missä hänen idealisminsa murtuu, kun hänet pakotetaan salaisen poliisin palvelukseen. 

   
         
 

Erica Jong : Elä ja uneksi

Vanessa Wonderman on elämänsä iltapäivässä. Hän seuraa sivusta, kun hänen vanhempansa kuihtuvat kohti kuolemaa, ja hän istuu itseään viisitoista vuotta vanhemman miehensä sairasvuoteen vierellä. Tuntuu, että omatkin parhaat vuodet ovat jo takana. Uudet aloitukset ovat lastenleikkiä. Loput ja hyvästit ovat vaikeita. Voisiko zipless.com - netissä toimiva seksipalvelu - sammuttaa seikkailunjanon? Keho on levoton ja Vanessa valmis kokeilemaan mitä tahansa. Hauska, älykäs ja ankaran rehellinen tarina kuuluu niille kaikille, joita rakkaus on järkyttänyt ja muuttanut.

   
         
 

Taina West : Tänä iltana Jukka Puotila

Kesällä 2015 oravanpyörälle tuli stoppi, kun Puotila sai 60-vuotisjuhliensa kynnyksellä kuulla sairastuneensa vakavasti. Jukka Puotila on ollut monessa mukana ja nähnyt paljon, ja erityisesti keikat ovat tarjonneet paitsi herkullista materiaalia näyttelijän työstettäväksi myös paikoin tragikoomisen näköalan Suomen nousuihin ja kuplien puhkeamisiin. Puotila pohtii teoksessa myös, mitä ristiriitoja monipuolinen työnkuva on aiheuttanut niin perhe-elämässä kuin näyttelijänä.