Milla Ollikainen : Pirunkuru

Äkäslompolon pikkukylässä iloitaan kaivosyhtiön hankkeesta, joka toisi muassaan satoja työpaikkoja. Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu suunnitelmaan varauksetta. Pian erämaasta löytyy mainarin ruumis, jonka vierellä lojuu metallinpaljastin. Kuolemaa pidetään virallisesti tapaturmana, mutta poliisi alkaa pian epäillä, että jollakin on ollut syytä toivoa vanhan kaivosmiehen kuolemaa. Pirunkuru on Ylläksen maisemiin sijoittuvan, pohjoisen eksotiikkaa tihkuvan rikostrilogian päätösosa.

         
     

Andy Weir : Yksin Marsissa

Ares 3:n miehistö joutuu hiekkamyrskyyn ensimmäisellä miehitetyllä lennolla Marsiin. Evakuoinnin aikana Mark Watneyn avaruuspuku vaurioituu, ja muut luulevat hänen kuolleen. Watney jää yksin - vailla keinoa, jolla ilmoittaa Maahan olevansa elossa. Vaikka hän saisikin viestin läpi, hänen ruokavarastonsa loppuisivat kauan ennen pelastusjoukkojen saapumista. Watney ei kuitenkaan ole valmis antamaan periksi, vaan hän turvautuu kekseliäisyyteen, insinööritaitoihin ja hirtehishuumoriin.

         
     

Taavi Vartia : Varastettu vaimo

Vauraan villakauppiaan tytär, Cristina, ryöstetään kotitilaltaan. Ryöstäjäjoukkoa komentaa nuori viikinkisoturi Dors, jolle johtajansa Halvardin palveleminen on elämäntehtävä. Dors vie kauniin ryöstösaaliinsa Halvardille, jonka vaimo ja tytär ovat kuolleet ja joka yhä suree menetystään syvästi. Aluksi Cristina pystyy tuntemaan vain vihaa ja janoaa kostoa. Ajan myötä vihollisyhteisöstä kuitenkin tulee hänen uusi perheensä. Rakkaus ja himo asettuvat vastakkain kotiin liittyvien muistojen kanssa, ja Cristina joutuu kauaskantoisten valintojen eteen.

         
     

Raili Mikkanen : Voidaan kutsua ulkopuolelle lain

Vuosi 1945. Toinen maailmansota Suomen osalta on päättynyt raskain ehdoin. Neuvostoliiton valvontakomissio ulottaa valvovan silmänsä koko särkyneeseen valtioon. Eletään vaaran vuosia miehityksen ja pelon ilmapiirissä. Tehtaat raportoivat sotakorvaustuotannostaan komissiolle, mutta sekään ei tunnu riittävän. Salamyhkäinen kaksikko Topi ja Rami haluaa metallitehtaan konttoristin Irmelin apua. Hän laittaa nimensä paperiin, jonka perusteella hänet "voidaan kutsua ulkopuolelle lain". Mitä se lopulta tarkoittaa?

         
     

Inga Röning : Hippiäinen

Kreeta Nymanin pötsissä on elämää. Vauva on toivottu, mutta raskaus ei automaattisesti tee hänestä hempeän äidillistä. Onhan urakin. Huolihormoniylituotanto käynnistyy heti, maailma on äkkiä pelottava paikka. Eikä asiaa auta, että Kreeta kiinnostuu sukunsa vaietuista salaisuuksista ja oma äiti alkaa tulla uniin, kutsumatta. Onneksi on Mikko, he ovat sentään enimmäkseen harmoninen pari, ja Sankari-amaryllis. Hilpeä äitiyspakkausromaani vertaistueksi tai muuten vain virnuiltavaksi.

         
     

Sarah Lark : Valkoisen pilven maa

Kotiopettajatar Helen vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa Uuden-Seelannin miehet etsivät vaimoa. Kirjeen perusteella herrasmieheltä vaikuttava viljelijä lähettää vastauksen Helenin kirjeeseen, ja matka uuteen maahan alkaa näyttää hienolta mahdollisuudelta. Samaan aikaan Gwyn on hävitty uhkapelissä vaimoksi uusseelantilaisen lammasparonin pojalle. Helen ja Gwyn ystävystyvät pitkällä laivamatkalla kohti Uutta-Seelantia. Kun uudet aviomiehet osoittautuvat perillä täysin erilaisiksi kuin kirjeet tai Gwynin isän puheet antoivat ymmärtää, on ystävyys ainoa pysyvä asia uudessa kotimaassa.

         
     

Antti Holma : Kauheimmat runot

Antti Holma esittelee lukijoille 4 runoilijasuuruutta, jotka eivät koskaan päässeet mukaan Kauneimmat runot -kokoelmiin - hyvästä syystä. Ihmiselämän kauneus ja rujous vuorottelevat Reino Leinon tuotannossa, joka sisältää pääasiassa kansallisromanttista (jopa -sosialistista), mitallista runoutta. Sirsi Sunnas on tehnyt pitkän uran lastenrunouden parissa siitäkin huolimatta, että hänellä ei ole ollut omia lapsia oikeuden päätöksen jälkeen. Karin Toisiks-Parasken elämänmakuiset säkeet saavat rytminsä hänen itse kehittämästään tuntemattomasta lounaismurteesta. Modernisti Edith Södermalmin koko tuotanto on julkaistu pdf-tiedostoina.

         
     

Mari Valosaari : Fitness elämäntavaksi

Mari Valosaari paljastaa parhaat vinkkinsä niin treenaamiseen kuin kilpailemiseenkin. Mari haluaa tarjota inspiraatiota ja esitellä, kuinka hauska ja terveellinen harrastus fitness on sekä auttaa huomaamaan, kuinka helposti voi aloittaa liikunnallisen elämäntavan, joka johtaa mullistaviin tuloksiin. Fitness elämäntavaksi kertoo, miten aloitat fitnessharrastuksen ja etenet siinä niin pitkälle kuin haluat. Fitness elämäntavaksi kutsuu viettämään elämää, joka terveellisyyden ja hauskuuden lisäksi johtaa kohti huippuluokan upeaa vartaloa.