Verkkokirjastoon kirjautuneena voit kirjoittaa teoksista lyhyitä arviointeja ja antaa niille pisteitä yhdestä kymmeneen.

Arvioinnin kirjoittaminen. Kirjaudu verkkokirjastoon omilla tunnuksillasi. Hae teos kirjoittamalla sen nimi hakukenttään. Hakutulos -sivulla klikkaa teoksen nimeä, josta tahdot arvioinnin kirjoittaa. Teostietojen alla on nähtävissä Kirjoita arviointi -painike, jota painamalla avautuu tyhjä tekstikenttä. Tähän tekstikenttään voit kirjoittaa arviointisi kirjasta ja tallentaa sen.

Asiattomien kommenttien ja arviointien välttämiseksi arviointeja ei julkaista automaattisesti, vaan kirjaston henkilökunta huolehtii arviointien lopullisesta julkaisemisesta.

Voit poistaa omia arviointejasi kirjautumalla verkkokirjastoon ja valitsemalla Omat jutut -linkin, josta näet kaikki tekemäsi arvioinnit sekä pisteytykset.

Aineiston pisteyttäminen. Kirjaudu verkkokirjastoon omilla tunnuksillasi. Hae teos kirjoittamalla sen nimi hakukenttään. Hakutulos -sivulla klikkaa teoksen nimeä, jonka tahdot pisteyttää. Teostiedoissa on näkyvillä kymmenen tähteä, joista voit valita teokselle mieleisesi pistemäärän. Jos tähdet ovat harmaita, olet ensimmäinen pisteyttäjä. Pisteyttämisen jälkeen teostietoihin tulee teksti: 1 käyttäjää on pisteyttänyt teoksen.

Näet kaikki pisteyttämäsi teokset kirjauduttuasi verkkokirjastoon omilta sivuiltasi Omat jutut -kohdassa.