Aino Havukainen: Tatun ja Patun avaruusseikkailu
Tatun ja Patun rakentama Tähtienvälinen Seikkailusukkula Bananas eli T.S.S. Bananas ampaisee taivaalle. Tatu eli avaruuskadetti A.T. Lantti ja Patu eli tähtipilotti Styrox Box suuntaavat kohti kaukaisuutta mielessään kiperä kysymys: onko Saturnuksen renkaissa ilmaa? Mutta sitten tärähtää. Jokin kirkas, nopea ja jättiläismäinen törmää avaruusseikkailijoihin, ja pelastautuminen Tähtiunionin emäalukselle onnistuu nipin napin.Tähtiunionin komentajalta Lantti ja Box saavat kuulla, että universumiin on julistettu hätätila. Tuntematon voima aiheuttaa tähtijärjestelmissä suunnatonta tuhoa, planeettoja on kadonnut ja kiertoradat ovat sekaisin.Lantti ja Box ryhtyvät ratkaisemaan kimuranttia ongelmaa pienen Lu-Rei-tytön avulla. Tarvitaan superannos kekseliäisyyttä, rohkeutta ja outoja oivalluksia ennen kuin saadaan rauha palautettua universumiin.

         
     

Juhani Anttila: Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka
Eräänä iltana Popi päättää lähteä etsimään tähtiä kotipihaltaan, vaikka ei erityisemmin pidä pimeästä. Pimeän pelko kuitenkin unohtuu, kun Popi tutustuu taivaalta laskeutuvaan Pikkukarhuun. Kaupungin valojen jäädessä taakse tähtiäkin alkaa löytyä. Kaverukset lähtevät seikkailulle aurinkokuntamme halki ja vieläkin kauemmas, aina Pikkukarhun kotiseuduille saakka. Siellä Popi tapaa Pikkukarhun äidin ja muita kuuluisia tähtihahmoja. Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka on oivaltava avaruuskirja uteliaille lapsille. Kirja sisältää Pikkukarhun vinkit oman aurinkokunnan pienoismallin tekoon sekä tähtikartat omia tähtiseikkailuja varten.

         
     

Mauri Kunnas: Kaikkien aikojen avaruuskirja
3000-luvun koululaiset ovat lähdössä opettajansa johdolla luokkaretkelle avaruuteen. Tiedossa on huima matka eri planeetoille, joilla kunnasmaiseen tapaan kohdataan mitä merkillisimpiä olentoja. Samalla saadaan roppakaupalla ajantasaista tietoa paitsi planeetoista, myös kuusta ja auringosta. Tule mukaan unohtumattomalle seikkailulle - mitään tällaista et ole ennen kokenut! Formaatiltaan uudistettu avaruuskirja on myös väreiltään kirkastettu. 

         
     

Mark Brake: Avaruusolentojen etsijän käsikirja : aloittelevan avaruustutkijan opas
Olemmeko yksin kaikkeudessa, vai onko ulkoavaruudessa elämää? Onko meillä kosmisia naapureita? Maailma on niin suuri, että nykyisin pidetään jo epätodennäköisenä, että olisimme sen ainoita eläviä asukkaita. Mutta miten ulkoavaruuden elämää voi etsiä? Opaskirja kertoo vaihe vaiheelta, miten elämä on syntynyt ja kehittynyt maapallolla ja kuinka elämää voi itse etsiä muualta maailmankaikkeudesta. Aloittelevalle avaruustutkijalle selviää muun muassa, millaisia elinympäristöjä ulkoavaruudessa on, kauanko siellä on voinut olla elämää, miltä vieraat elämänmuodot saattaisivat näyttää ja miten olentojen kanssa voitaisiin kommunikoida. Onko ulkoavaruudessa elämää? esittää kekseliäästi, kuinka jokainen voi itse etsiä ulkoavaruuden olioita. Kirja perustuu uusimpaan tieteelliseen tietoon. Kirjan rentoa otetta tukee helposti lähestyttävä sarjakuvamainen kuvitus. Alakoululaisille suunnattu kirja kiinnostaa varmasti ääneenluettuna myös perheen pienimpiä lapsia.

         
     

Philip Ardagh: Avaruus
Tatu jättää talonsa ja matkustaa avaruuteen saakka. Ensin tutustutaan raketin toimintaan, ja sitten eri planeettoihin ja niiden rakenteeseen. Muistelemme yhdessä Tatun kanssa astronauttien kuumatkaa ja säälimme Plutoa, joka menetti planeetan arvonsa. Aurinko vasta ihmeellinen kapistus onkin! Lue siitä lisää polttavia tietoja.

         
     

Pierre Winters: Tähdet ja planeetat
Miksi kuu näyttää joskus erilaiselta? Miksi aurinko on kuin jättimäinen taskulamppu? Miten syntyy päivä ja yö? Ja mitä kumman tuttua on sinisessä planeetassa? Kauniissa ja värikylläisessä kirjassa tutustutaan tähtiin, planeettoihin, galakseihin ja muihin avaruuden ihmeisiin.

         
     

Stewart Ross: Kuu
Tässä teoksessa on kaikki mitä olet koskaan halunnut tietää kuusta - kuukävelystä kultteihin, värivalokuvien siivittämänä! Kuu kertoo Maan ainoasta luonnollisesta kiertolaisesta planeettana ja tutkimuskohteena sekä valottaa Kuun kulttuurihistoriallista merkitystä. Teos on ajankohtainen, sillä vuonna 2009 tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun ihminen käveli ensimmäistä kertaa Kuun kamaralla.

         
     

Kysymysten kirja... avaruus
Miten tähdet syntyvät? Onko musta aukko oikeasti aukko? Valtava avaruus on ihmeitä täynnä, mutta tieto auttaa ymmärtämään niitä. Kirjan lopussa on hankalien sanojen selitykset ja testi, jonka avulla voit selvittää, mitä olet oppinut.

         
     

Rob Lloyd Jones: Kurkista avaruuteen
Yli 70 avattavaa luukkua! Miksi Kuu muuttaa muotoaan? Onko muilla planeetoilla elämää? Miten pääsee avaruuslentäjäksi? Kurkista avaruuteen vastaa näihin ja moniin muihin lapsia kiehtoviin kysymyksiin. Kirjan kekseliäät sisäkkäiset läppärakenteet mahdollistavat monimutkaisten avaruuden ilmiöiden esittelyn todella hauskalla ja havainnollisella tavalla. Tähtitaivas odottaa niin pientä kuin hiukan suurempaakin tutkimusmatkailijaa! 

         
     

Markus Hotakainen: Opas aurinkokuntaan
Palkitun Mars-tutkijan, Markus Hotakaisen uusin teos on yli 10-vuotiaille tarkoitettu "matkaopas" Aurinkoon ja sitä kiertäville taivaankappaleille. Kirjassa käydään läpi kaikki aurinkokunnan kappaleet ja kerrotaan niiden ominaisuuksista, olosuhteista, maisemista ja tutkimuksesta - sekä siitä miten niille pääsee. Lopuksi esitellään "Aurinkokunnan TOP 10", kymmenen kiehtovinta matkakohdetta Aurinkokunnassa: Ion rikkitulivuoret, Enceladuksen hyiset suihkulähteet, Mirandan kilometrien korkuiset jyrkänteet... Kuvituksena on avaruusluotainten ja -teleskooppien tarjoamia upeita näkymiä naapurimaailmoihimme.

         
     

Markus Hotakainen: Tähtitaivaan ihmeitä selkokielellä
Miten tähdet syntyvät? Mikä on aurinkokuntamme suurin planeetta? Kuinka moni ihminen on käynyt Kuussa? Markus Hotakaisen selkokielinen tietokirja kertoo avaruudesta helppotajuisesti ja selkeästi. Tähtien ja tähdistöjen lisäksi lukija tutustuu aurinkokuntamme planeettoihin, galakseihin ja avaruustutkimukseen. Näyttävät kuvat havainnollistavat avaruuden ihmeitä. Kirja on ensimmäinen avaruudesta kertova selkokirja.