Samppa Jaakola, Harri Tapio : Nuoren kiekkoilija treenikirja

Kiekkoammattilaiseksi haaveilevan nuoren fyysisten ominaisuuksien systemaattinen kehittäminen kannattaa aloittaa jo lapsuudessa. Se ei kuitenkaan tarkoita hampaat irvessä punnertamista, vaan fyysisen harjoittelunkin tulee olla innostavaa, monipuolista sekä suunnitelmallisesti etenevää. Kirja antaa juniorikiekkoilijalle, hänen vanhemmilleen sekä valmentajilleen tarvittavat tiedot ja taidot kiekkojunnun yksilölliseen, oikein ajoitettuun ja herkkyyskaudet huomioivaan treenaamiseen. Kirjassa ovat mukana mm. tähtikiekkoilijat Mikael Granlund ja Jesse Puljujärvi. Huippuvalmentajien ohjeet sekä ohjelmat ja tähtikiekkoilijoiden vinkit sekä kokemukset tekevät kirjasta todella ainutlaatuisen.

         
     

Markku Turunen : Pitkä latu

Pitkän ladun pääosassa on suksi. Se on kuvitettu teos hiihdon ja suksen kulttuurista esihistorialliselta ajalta tähän päivään saakka. Kirjassa suksi on ennen kaikkea kulttuurihistoriallinen esine, jonka merkitys jokapäiväisen käytännön elämän sujuvoittajana on ollut suuri. Pitkä latu - legenda suksesta sivuaa myös kansallisia teemoja: miksi suksi liitetään suomalaisuuteen, miksi menestyminen hiihtokilpailuissa tuntuu olevan edelleen tärkeä asia suomalaisille, miten suksen mytologia on rakentunut ja rakentuu?

         
     

Ikivihreä soiva laulukirja

Ainutlaatuinen soiva laulukirja vie musiikkimatkalle suomalaisten suosikkilaulujen maailmaan. Mukana on monia perinteisiä kansanlauluja, tuttuja viihdelauluja, isänmaallisia lauluja ja hengellisiä lauluja. Musiikki ja laulaminen tuo iloa monille - ja se myös tuo yhteen eri sukupolvia! Kirja sisältää 50 ikivihreää laulua, joiden säestykset saa soimaan kirjan nappia painamalla. Laulut on koottu viehättäväksi muistoja herättäväksi kokonaisuudeksi, jota täydentävät nostalgiset valokuvat ja piirrokset. Laulujen sanat on painettu isolla kirjainkoolla.

         
     

Molla Mills : Virkkuri 3

Villasta, kalalangasta, hampusta, juutista ja silkistä syntyy uuden Virkkuri -kirjan ohjeilla kasseja, sukkia, huiveja, tyynyjä, mattoja ja paljon muuta. Uuden kirjan mallisto on suunniteltu miehille, mutta mikään ei estä naisia täydentämästä tyyliään. Myös selkeälinjaiset sisustusesineet miellyttävät monien silmää. Kirjassa on yli kolmekymmentä kekseliästä virkkuumallia kotiin ja reissuun, kaupungille ja ulkoiluun, sisustukseen ja luonnossa liikkumiseen. Kirjassa on runsaasti erilaisia ohjeita helposta haastavaan, joten jokaiselle virkkaajalle aloittelijasta kokeneempaan löytyy sopiva projekti. Vaatteista annetaan yksi helposti muunneltava koko. kaikki työt opastetaan silmukka silmukalta selkein vaiheittaisin kuvin.

         
     

Mattoja eri tavoin

Toteuta uudet upeat matot joko kangaspuilla tai ilman. Kirja kokoaa yhteen mattojen klassikot ja lattian modernit kaunistajat. Hyvä matto on käytännöllinen, katseen ja kulutuksen kestävä sekä helposti puhdistettavissa. Kirjasta löydät lähes 40 kekseliäin tekniikoin toteutettavaa mallia: kudo, ompele, virkkaa, nukita ja puno. Mallit ovat kotimaisten huippuammattilaisten suunnittelemia. Kirjan matot kumartavat perinteille ja kulttuurivaikutteille, mutta ne on suunniteltu suomalaisiin nykykoteihin. Matot on valmistettu laadukkaista kotimaisista tai kierrätysmateriaaleista, joiden värin- ja valonkesto on hyvä. Ohjeita, suunnittelutyökaluja ja inspiraatiota löytyy niin aloittelijoille kuin konkareille.

         
     

Taina Kuuskorpi : Lola -kahdet kasvot

Lola Odusoga Wallinkoski on hehkunut valokuvissa ja juontanut tapahtumia kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on yhtä aikaa kaikille tuttu ja vieras, sillä hän päätti jo 18-vuotiaana Miss Suomena, että hänellä olisi kahdet kasvot. Toiset hän varasi julkisuudelle, mediatiikereille ja suurelle yleisölle, toiset itselleen ja perheelleen. Elämäkerrassaan Lola vihdoin tuo näkyville yksityiset kasvonsa. Hän paljastaa kohujen taustat itseään ja muita armahtamatta. Lola kipusi Turun Itäharjun neekeristä Las Vegasin kasinolle, jossa hänet valittiin maailman kolmanneksi kauneimmaksi. Lolan tarina on täynnä erilaisuuden jättämiä arpia, ennakkoluulojen selättämistä, sinnikkyyttä ja oman paikan loputonta puolustamista.

         
     

Arman Alizad, Meeri Koutaniemi : Riisuttu Suomi

Riisuttu Suomi esittää visuaalisesti vaikuttavia henkilökuvia sekä koskettavia tarinoita ihmisistä, jotka eivät yleensä ole esillä. Kirja riisuu nimensä mukaisesti yhteiskunnan paljaaksi: tabuista, ennakkoluuloista ja asenteista. Tilalle tuodaan heijastuspinta, joka paljastaa ympärillä tapahtuvan huolenpidon niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Jokaisessa tarinassa on valokuvattu sekä haastateltu ihmisiä, jotka ovat kolikon eri puolet, mutta jotka jakavat saman maailman. Työ tehdään aina toiselle, mutta kuka työn tekee ja kenelle? Työntekijä kertoo työllään omasta ihmisyydestään ja motiiveistaan oman yhteiskuntansa aktiivisena ylläpitäjänä.

         
     

Janina Hescheles : Janinan päiväkirjat

Keskitysleiriltä paenneen tytön selviytymistarina. Janina Hescheles aloitti päiväkirjamerkinnät 12-vuotiaana, samana päivänä kun saksalaiset tunkeutuivat hänen kotikaupunkiinsa Lvoviin. Hän yritti äitinsä kanssa kätkeytyä väärien nimien avulla. Heidät saatiin kuitenkin kiinni ja passitettiin Janowskan keskitysleiriin. Janina onnistui pakenemaan leiristä ja alkoi piileskellä Krakovassa vastarintaliikkeen suojeluksessa. Nyt nämä vaaralliset vaiheet ovat yksissä kansissa tekijän itsensä hyväksymässä laitoksessa.