Kristina Ohlsson : Lotus blues

Martin Benner on teksasilainen asianajaja joka rakastaa haasteita, mutta nyt hän näyttää olevan mahdottoman edessä. Hänen puheilleen tulee mies joka haluaa, että hänen sisarelleen tehdään oikeutta. Ennen kuolemaansa sisar ehti tunnustaa murhanneensa viisi ihmistä. Veli ei usko että hänen sisarensa, Teksasiin au pairiksi tullut ruotsalaistyttö, olisi kuunaan tappanut ketään. Tutkiessaan tapausta Martin Benner sotkeutuu rikosvyyhteen jonka langat haarautuvat Teksasin Eurooppaan saakka.

         
     

Peter James : Rikoksen merkit

30 tarinaa. 30 yllätystä. Niin ihmisten pimeä puoli, oudot yhteensattumat ja yliluonnolliset ilmiöt kuin musta huumorikin pääsevät valloilleen tiivistunnelmaisissa jännityspaloissa. Katastrofaaliselle lomalle suuntaava pariskunta, omintakeista kostoa hautova nainen, lukua 13 kammoava ravintolakriitikko, taidetta salakuljettava kreivitär ja moni muu henkilö saa kokea, miten arvaamatonta elämä on.

         
     

Cecelia Ahern : Valintojen vuosi

Jasminen elämän suuret rakkaudet ovat hänen työnsä ja sisarensa. Kun Jasmine yllättäen irtisanotaan, hän ei enää tiedä, kuka on. Matt taas olisi hukassa ilman perhettään ja juomisesta saamaansa lohtua. Kun Jasmine ja Matt tapaavat, kummankin elämä on juuri muuttunut radikaalisti. Heidän ystävyytensä ei ole kovin todennäköistä, mutta päivien kuluessa he huomaavat jonkin uuden alkavan. Ahernin koskettavassa ja todenmakuisessa romaanissa elämä voittaa – kaikesta huolimatta.

         
     

Jan-Philipp Sendker : Sydämenlyönneissä ikuisuus

Burmasta kotoisin oleva Tin Win on juristi New Yorkissa. Eräänä päivänä Tin Win ottaa salkkunsa ja lähtee töihin. Hän ei kuitenkaan koskaan saavu työpaikalleen, eivätkä vaimonsa ja kaksi aikuista lastaan kuule hänestä enää mitään. Neljä vuotta myöhemmin Tin Winin tytär Julia löytää rakkauskirjeen, jonka hänen isänsä on kirjoittanut vuonna 1955 burmalaisnaiselle. Julia ei tiedä mitään isänsä ensimmäisestä kahdestakymmenestä elinvuodesta ja päättää matkustaa kirjeessä mainittuun pieneen burmalaiskylään. Julian koko maailman mullistavan matkan päättyessä hän on oppinut paljon isästään – ja elämästä yleensä.

         
     

J. P. Koskinen : Tammikuun pimeä syli

Koskisen pitkään suunnitteleman rikosromaanisarjan Murhan vuosi ensimmäinen osa Tammikuun pimeä syli ilmestyy alkuvuodesta 2016. Sen lisäksi jo valmiina on kaksi seuraavaa osaa: Helmikuun kylmä kosketus ja Maaliskuun mustat varjot. "Haaveeni on ollut luoda ehjä rikosromaanisarja, jossa henkilöiden kohtalot on mietitty alusta loppuun saakka. Murhan vuosi sisältää kaksitoista osaa, yksi joka kuulle, jotka vievät lukijan rikosten maailman lisäksi syvälle suomalaiseen sukutarinaan. Rikos on joillekin osa elämää, toisille se on kuolemaa."

         
     

Milena Busquets : Tämäkin menee ohi

Hurmaava, hauska ja aistillinen espanjalaisromaani nelikymppisestä naisesta, joka suree äitinsä kuolemaa muttei suostu päästämään irti intohimoisesta elämänjanostaan. Blanca matkustaa äitinsä hautajaisten jälkeen perheen kesähuvilalle merelliseen Cadaquésiin. Hän käy läpi kiihkeää ja tuskallista suhdetta menetettyyn äitiin samalla, kun viettää kesäisiä päiviä ja öitä lastensa, kahden ex-miehensä, ystäviensä ja rakastajansa kanssa. Ihana, pakahduttava tarina on täysosuma vaikkapa Siri Hustvedtin, Riikka Pulkkisen ja Sadie Jonesin lukijoille.

         
     

Evie Wyld : Kaikki laulavat linnut

Jake Whyte elää yksin saarella jossakin Britannian rannikolla. Ja yksin hän aikoo pysyäkin. Kunnes jokin alkaa tappaa Jaken lampaita, ja hänen on saatava selville mikä. Kylän nuoretko? Villikoirat? Vai jokin muu, joka on seurannut Jakea toiselta puolelta maailmaa, sieltä missä linnut ovat toisenlaisia.  Evie Wyld kuljettaa Jaken tarinaa kohti nollapistettä, hetkeä joka muutti Jaken elämän. Kerronnan imu vetää lukijan syvälle tarinaan, joka ei  piinaavasta jännitteestä huolimatta ole vailla toivoa.