Kirjasampo.fi on kaunokirjallisuuden verkkopalvelu. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia.

Kirjastot.fi on kirjastojen valtakunnallinen verkkopalvelutoimitus, jonka kautta saa yhteyden myös eri kirjastoihin ja kirjastoalan ryhmiin.

Löydät Kirjastokaistalta videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista

Finna on hakupalvelujen kokonaisuus, johon kuuluu monia sivustoja valtakunnallisen finna.fi:n lisäksi. Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville.

http://www.kirjastot.fi/sites/default/files/matbank/musiikkikirjastot-logo-vaaka-kuvauksella.pngMusiikkikirjastot.fi -sivustolta löydät musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

 

eKirjasto tarjoaa käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.

Digi.kirjastot.fi kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen palveluun ja helpottaa sen löydettävyyttä.

Celia on valtion rahoittama ja ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esim. äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina.

Kuurojen Liiton kirjasto ja tietopalvelu on kaikille avoin kuurojen ja viittomakielialan erikoiskirjasto, joka tarjoaa tietoa kuurojen historiasta, kulttuurista, opetuksesta ja viittomakielistä.

KirjastoVirma on pohjoispohjaisen kulttuurin sivusto, jonka tavoitteena on tuoda yhteiseen käyttöön alueen omaa identiteettiä kuvaavaa aineistoa ja historiaa.

Oulun Arkki sisältää vanhaa Pohjois-Pohjanmaata käsittelevää kirjallisuutta ja erilaisia pienpainatteita digitaalisessa muodossa.

Kirjailijahakemisto sisältää tietoa Pohjois-Pohjanmaalla syntyneistä tai merkittävän osan elämästään alueella asuneista kirjailijoista, harrastajakirjoittajista ja sarjakuvataiteilijoista.

http://www.kirjastot.fi/sites/default/files/matbank/frank-logo-fi.pngFrank-monihaulla voit hakea lähes kaikkien avointen suomalaisten kirjastojen kirjoja ja muuta aineistoa, myös useasta eri tietokannasta yhtäaikaisesti. Frank-monihaku on tarkoitettu ennen kaikkea aineiston paikantamiseen eli saat selville, missä kirjastoissa hakemasi aineisto on.

ARTO on kotimaisten aikakauslehti- ja monografia-artikkelien viitetietoja sisältävä tietokanta. ARTO palvelee kaikkia tiedon tarvitsijoita, niin harrastajia ja käyttötiedon etsijöitä kuin opiskelijoita ja tutkijoitakin.

FENNICA - Suomen kansallisbibliografia on suomalaisen julkaisutuotannon tietokanta, joka sisältää tietoja kirjoista, lehdistä, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta.

VIOLA on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Tietokantaan on tallennettu tiedot kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 sekä kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901.

Kansallisbiografia-verkkojulkaisu tuo luettavaksi  yli 6 000 suomalaisia pienoiselämäkertaa tuhannen vuoden ajalta. Verkkojulkaisu koostuu Suomen kansallisbiografia -kirjasarjassa vuosina 2003–2007 julkaistuista elämäkerroista sekä niitä täydentävistä Kansallisbiografia II –hankkeen artikkeleista.

Tuhat elämää - Haapajärven kirjaston kirjablogi