Erika Palmquist: Hevoskoulu
Hevoskoulu johdattaa tulevat ratsastuskoululaiset alkuun kiehtovassa ja mukaansatempaavassa harrastuksessa. Siinä kerrotaan tärkeimmät asiat hevosista ja niiden kehonkielestä sekä opastetaan ratsastuskoulun valinnassa ja hevostalleilla toimimisessa. Ratsastustuntien kulku tulee tutuksi, samoin kuin itse ratsastamisen tekniikat ja tarvittavat varusteet. 
Tämän kirjan luettuaan ei tarvitse olla sormi suussa ensimmäisellä ratsastustunnilla, vaan voi keskittyä oppimaan kaikkea käytännössä! Paljon nelivärisiä valokuvia.

         
     

Nina Mäki-Kihmiä: Hevoskirja, tallielämä, hoito, ratsastus, varusteet, elekieli
Kirjassa tutustutaan talliin ja hevosen sielunmaisemaan, hellitään hoitoheppaa, valitaan parhaat varusteet ratsutytön stylistin vinkeillä, käydään hevosklinikalla eläinlääkärin kanssa, jumpataan hevosta, opiskellaan ratsastusta yksityistunnilla, tehdään ratsutytön fysiikkatreenarin kotiläksyt... ja paljon muuta!

         
     

Tiina Juurela: Hevoset : lasten suuri hevoskirja
Näyttävästi kuvitettu Hevoset – Lasten suuri hevoskirja esittelee Suomen yleisimmät hevos- ja ponirodut minishettiksestä connemaraan.• Lue, missä tehtävissä hevoset ja ponit toimivat ihmisen kanssa

• Lue työhevosista, koulu-, este-, lännenratsastuksesta, raviurheilusta, agilitysta sekä sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta
• Lue, mitä hevosen pitämiseen tarvitaan ja minkälaista huolenpitoa hevonen tarvitsee voidakseen hyvin
• Opi hevosen ruokinnasta, tallin huollosta, pihatoista, laitumista ja kavioiden hoidosta

         
     

Ingrid Andersson: Nuoren hevoshullun opas
Nuoren hevoshullun opas on monipuolinen johdatus hevosten ja ponien maailmaan. Pienten hevostyttöjen ja -poikien toivekirja kertoo villihevosen elämästä, kesytetyn hevosen historiasta ja siitä, millaisiin tarkoituksiin hevosia nykyisin käytetään. Tutuiksi tulevat myös eri hevosrodut ja niiden ominaisuudet, hevosten hoito sekä hevosen ja ratsastajan varusteet. Kirjan täydentää kattava hevossanasto, jossa kerrotaan muun muassa mitkä ovat chapsit, mitä tarkoittaa kavioura ja millainen on lehmänkirjava hevonen.

         
     

Ingrid Andersson: Nuoren ratsastajan opas
Nuoren hevosharrastajan toivekirjassa opitaan ratsastamisen alkeet, kuten eri askellajit ja hevosen ohjaaminen painon, pohkeiden ja ohjien avulla. Tutuksi tulevat myös ratsastusradan tiet. Kirjassa opastetaan, mitkä ovat mukavimmat ratsastusvaatteet ja miten hevonen satuloidaan ja suitsitaan. Lopulta päästään ravaamaan, laukkaamaan ja hyppäämään esteitä.    
Kirja on suunnattu alle kaksitoistavuotiaille, mutta se sopii lukemiseksi myös lasten vanhemmille ja muille aikuisille, jotka haluavat opastaa lasta ratsastusharrastuksen alkuun.

         
     

Sirpa Ylönen: Opas hevosharrastukseen
Hevosharrastajia tulee koko ajan lisää, mutta hevosmiestaidot ovat katoava luonnonvara. Hevosten kanssa pitää toimia määrätietoisesti ja ymmärtää niiden käyttäytymisen syitä. Tallissa kannattaa noudattaa turvallisia tallitapoja, jotta vahinkoja ei satu. Opas hevosharrastukseen on tarkoitettu sekä ratsastusharrastuksesta haaveileville tai sen juuri aloittaneille nuorille ja aikuisille ja nuorten ratsastajien vanhemmille. Kirja antaa ohjeet hevosten hyvään kohteluun. Ote hevosteluun on rento ja hauska.

         
     

John Woodward: Suuri hevoskirja
Todelliset ja myyttiset hevoset menneestä ja modernista maailmasta kohtaavat tässä ainutlaatuisesti kuvitetussa tietokirjassa. Kiehtovissa lyhyttarinoissa historiallisia hevosia, legendojen ratsuja, kirjojen sankareita ja elokuvatähtiä. Kauniissa rotuprofiileissa maailman rotuja shetlanninponista perunpasoon. Loistava kuvitus ja ajanmukaiset tiedot kertovat monipuolisesti hevosen evoluutiosta historian halki kilparatojen tähdiksi.

         
     

Hevoset : suuri tietokirja
Hevoset, niin suurimmat shirenhevoset kuin pienimmätkin ponit, ovat olleet elintärkeitä ihmisille töissä, urheilussa ja vapaa-ajalla jo vuosisatojen ajan.  Tästä tietokirjasta löydät kätevästi kaiken mahdollisen hevosista – mukaan lukien tietoa eri väreistä ja merkeistä sekä rotujen alkuperästä ja koosta.

• Tarkat tiedot yli 130 hevos- ja ponirodusta
• Teräviä valokuvia ja pieniä tietoiskuja
• Mahtavia koko sivun kuvia ja kiehtovia tosiseikkoja
• Ihmeellisiä tilastotietoja ja ennätyksiä

         
     

Sibylle Luise Binder: Maailman hevosrodut : alkuperä, käyttö, luonne ja ominaisuudet
Näyttävä ja helposti lähestyttävä teos esittelee lähes sata maailman tunnetuinta ja kauneinta hevos- ja ponirotua. Kirja saa hämmästelemään, miten erilaisia hevosten piirteet ovatkaan. Rotujen ruumiinrakenne vaihtelee sirosta ja suurisilmäisestä arabialaisesta vantteraan vuonohevoseen tai pulleaan shetlanninponiin, väriskaala täplikkäästä puhtaanvalkoiseen tai pikimustaan. Myös luonteissa on variaatioita, jotka ohjaavat rodun käyttöä ihmisen huviksi tai hyödyksi. Hevosrodut esitellään maa kerrallaan ja jaoteltuna lämmin- ja kylmäverisiin. Kustakin rodusta kerrotaan sen alkuperä, ulkonäkö, luonne ja käyttötarkoitus. Loppupuolella kirjaa esitellään sympaattiset ponit ja lyhyesti myös kiehtovan kauniit villihevoset.

         
     

Elaine Walker: Hevonen : intohimo, kauneus, ylevyys, vahvuus
Hevonen on yksi maailman hienostuneimmista eläimistä. Tämä kirja on kunnianosoitus tuolle majesteettiselle luontokappaleelle. Jokaisen heppahullun toiveteos, ikään katsomatta. Henkeäsalpaava kuvitus.

 

 

1288930
Tekijä: Riikonen, Marika, kirjoittaja
Vuosi: 2020
1295308
Tekijä: Tallberg, Minna, kirjoittaja
Vuosi: 2020
1289714
Tekijä: Nordman, Heidi, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2019
1270335
Tekijä: Hjelt, Marjut, kirjoittaja
Vuosi: 2019
1269573
Tekijä: Mäki-Kihniä, Nina, kirjoittaja
Vuosi: 2019
1191993
Tekijä: Blum, Aivo, kirjoittaja
Vuosi: 2018
1176284
Tekijä: Finn, Tina, kirjoittaja, kuvittaja
Vuosi: 2018
1181657
Tekijä: Mäki-Kihniä, Nina, kirjoittaja
Vuosi: 2018