Rakas villasukka

Kirja sisältää maailman kauneimmat mallit kirjo-, pinta- ja pitsineulesukkiin. Ohjeiden avulla luot kekseliäitä sukkamalleja erilaisin kantapää- ja kärkimallein. Avaamme myös perussukkien teon vaihe vaiheelta, jolla onnistut varmasti tekemään sukat ihan koko perheelle!

       
   

Pekkala, Risto: Koko perheen suuri nikkarointikirja

Nikkaroimisesta on tullut koko perheen yhteinen harrastus. Tämä kirja antaa vinkkejä ja ohjeita, mistä ja miten voi aloittaa. Risto Pekkala kertoo myös työkalujen käytöstä ja turvallisista työtavoista. Kirjassa on seikkaperäisiä nikkarointiohjeita, joita runsas kuvitus selventää. Pojan tie mieheksi alkaa ensimmäisen naulan lyömisestä. Tämä tapahtuu harvoin omatoimisesti, vaan timpuroimisen alkeita on opettamassa aikuinen. Isien tai muiden aikuisten perinteinen tehtävä onkin siirtää käden taidot seuraavalle sukupolvelle. Käsillä tekemisen taito antaa valmiuksia myös monille muille elämässä tarvittaville ominaisuuksille.

       
   

Korhonen, Ilona: Tähkä, Keiju ja Taikasauva

Suosittu Neulekirja saa nyt jatko-osan, johon on koottu suloisia neulevaatteita ja -asusteita lapsille ja nuorille. Kirjan ilme on täynnä lasten elämää! Yli 20 ohjetta värikuvineen houkuttelevat neulomaan. Vauvojen neuleet on sarjoitettu kokoihin 60-90 cm, lasten ja nuorten kokoihin 90-160 cm. Joistakin malleista annetaan myös aikuisten mitat. Kaikki ohjeet on koeneulottu. Malleissa käytetyt langat ovat laadukkaita luonnonkuituisia lankoja, joita saa Suomesta. Mukana on muutamia helppoja malleja, jotka rohkaisevat myös neulomista aloittelevaa lasta tai aikuista tarttumaan puikkoihin: neulo uudet lempiasusteet, huivi, pipo, säärystimet tai käsineet!

       
   

Wiese, Kelly: Ihastuttavat helmikorut

Kaunis koru saa ihonkin hehkumaan! Kelly Wieselle on ominaista modernin ja romanttisen, hieman vintagehenkisen tyylin yhdistäminen hyvin elegantilla tavalla. Tässä teoksessa on 26 upeaa korumallia helmien pujottelutekniikoilla tehtäviin kaulakoruihin, rannekoruihin, sormuksiin ja korvakoruihin. Hurmaavia, flirttailevia, moderneja ja klassisia - korumalleja löytyy moneen makuun. Helmien pujotteluun ja erilaisiin pistoihin perehdytetään aluksi havainnollisten valokuvien avulla. Myös työohjeet johdattavat yksityiskohtia myöten onnistuneeseen lopputulokseen.

       
   

Smith, Nicole: Uusi hame päivässä

Ompele itsellesi uusi hame vaikka kuukauden jokaista päivää ja jokaista tilaisuutta varten. Kirja antaa ohjeet niin kietaisuhameisiin kuin suoriin, viistottuihin ja korkeavyötäröisiin malleihin. Kirjan havainnollisten ohjeiden avulla voit piirtää kustakin perusmallista kaavat omilla mitoillasi. Kustakin kaavasta saat varioitua seitsemän muunnelmaa. Kankaita, kuoseja, hameiden pituuksia ja yksityiskohtia vaihtelemalla yksilöllisten variaatioiden määrä on loppumaton. Teos opettaa kaiken tarvittavan alkaen ompelun perusasioista aina hienoihin viimeistelytekniikoihin saakka. Erityistä iloa ompelutyössä tuottaa se, että saman päivän aikana ehtii todella sekä piirtää että ommella koko hameen.

       
   

Koskelainen, Elina: Perinnetaidot

Perinnetaidot esittelee suomalaista kansanperinnettä ja kädentaitoja tämän päivän näkökulmasta. Saunavihdan  sitominen, karjalanpiirakan rypyttäminen tai himmelin rakentaminen onnistuvat takuuvarmasti kirjan selkeillä ohjeilla. Mukana on myös nykyaikaisia ja sovellettuja ohjeita, kuten älylapanen, alumiinipaperista tehty pärekori ja koukkuamalla valmistettu tabletin suoja. Käsikirjassa on runsaasti sekä helppoja että sopivan haastavia ohjeita. Teos toimii myös tietopakettina. Se sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia käsitöiden historiasta ja käyttötavoista.

       
   

Rinne, Tiina: Kaislatähti ja laventelikranssi

Luonnonmateriaaleja on miellyttävä työstää. Niissä jokaisessa on oma tuntunsa ja tuoksunsa. Materiaalien etsintään liittyvä samoileminen metsissä herättää inspiraatiota ja antaa voimia jokapäiväiseen jaksamiseen. Kauniit, itse tehdyt koristeet ovat yksilöllisiä ja erottuvia, ja ne saavat kodin näyttämään kutsuvalta. Jokaisella materiaalilla on oma aikansa. Valmista eri vuodenaikoihin sopivat koristeet ja kranssit saatavilla olevista luonnon antimista. Lisäksi luonnonmateriaalien kavereiksi sopivat hyvin rauta- ja betonikoristeet. Niiden tekeminen on kiehtovaa ja vie mennessään. Käytä kirjaa inspiraation lähteenä ja tee kodistasi viihtyisä ja luonnonmukainen. Havainnolliset piirrokset ja kuvat valmiista tuotteista täydentävät kirjan ohjeita. Tarvitaan vain oikeat välineet, vähän mielikuvitusta ja kädentaitoja, ja valmista tulee!

       
   

Immonen, Raija: Silmäpaosta sisustukseen

Rikkinäiset sukkahousut ovat ehtymätön raaka-aine, jolle on keksitty toinen toistaan mielikuvituksellisempia  käyttötapoja. Materiaalista voi kuitenkin toteuttaa hyvinkin kauniita ja käyttökelpoisia sisustustuotteita, ja omasta vaatekaapista löytyvä värimaailma sopii yleensä myös sisustukseen. Kirjassa on paljon erilaisia sisustustuotteita, muun muassa tyynyjä, liinoja ja koriste-esineitä, ja valmistustekniikat ovat yksinkertaisia ja tuttuja, kuten virkkaaminen. Vanhojen vaatteiden uudelleenkäytöllä on pitkät perinteet, mutta myös uuden ajan ekoajattelu on ottanut kierrätysidean omakseen. Kirja vetoaa sekä vanhempaan polveen, jolle säästäväisyys on toinen luonto, että kerskakulutukseen tympääntyneisiin nuorempiin ikäpolviin.

       
   

Siira, Virpi Marjaana: Oma koppa - ympyrä

Suosikkibloggaajan virkkausfilosofia vihdoin kirjana. Jos kuvittelet, ettei virkkauksessa ole asennetta ja anarkiaa, olet väärässä. Virpi Siira näyttää, mihin kaikkeen ympyrän virkkauksen opittuasi kykenet. Oma koppa on käsityötottumuksia ravisteleva opus ja kauniisti kuvitettu ideapankki niin taitaville kuin tumpeloille. Aloita pienestä ympyrästä ja laajenna se vaikka elämänkokoiseksi teokseksi. Unohda perinteiset virkkausohjeet ja käännä virheet voitoksi.

       
   

Mills, Molla: Virkkuri - muotoja ja pintoja

Virkkuri - Muotoja ja pintoja tarjoaa kosolti tuoreita ideoita ja uusia haasteita koukunheiluttajille. Se esittelee upeita kuoseja aina graafisista pilkuista ja raidoista optisiin, kolmiulotteisilta näyttäviin kuvioihin. Ryhdikkäät pinnat tuovat asusteisiin ja kodin sisustukseen tyylikästä särmää, ja mallien monikäyttöisyys ihastuttaa: samanmallinen kori käy metsään sienivasuksi, olohuoneeseen lehtisäiliöksi tai vaikkapa lähikauppaan ostoskassiksi! Kirja lähtee liikkeelle alkeista ja neuvoo virkkauksen perustekniikat selkein kuvallisin ohjein. Kaikki 30 käsityötä opastetaan vaihe vaiheelta. Lisäksi Molla näyttää, miten ohjeita voi helposti varioida ja tehdä siten esineitä eri tarkoituksiin. Kokoa ja lankojen värejä vaihtelemalla mahdollisuuksia on lähes rajattomasti!

       
   

Halme, Wilhelmiina: Kaikki kaunis on käsin tehty

Huippusuosittu sisustusbloggaaja Wilhelmiina Halme on koonnut kauneimmat ja kysytyimmät käsityönsä upeaksi kirjaksi. Runsaasti ja inspiroivasti kuvitettu kirja opastaa vaihe vaiheelta, miten syntyvät sisustus- ja koristekäsityöt Wilhelmiinan. tyyliin. Kirjan ohjeita toteuttamalla voit rakentaa ihastuttavia sisustuskokonaisuuksia. Ompele vaikka suloinen tähtityynynpäällinen, tähtitilkkupeitto ja tähtilippuviiri. Tähtiaiheen lisäksi kirjasta löytyy sydän-sarja, ruusu-sarja sekä tunnelmallisille joulusomisteille omistettu kappale. Lisäksi kirja sisältää hyvän alkuopastuksen ompelua vähemmän harrastaneille.

       
   

Tuomi, Ritva: Matto x 30

Mistä matto kotiin, kun mattoliikkeiden valikoimasta ei löydy sopivaa? Valokuvaaja Ritva Tuomi ja toimittaja Susanna  Uusitalo olivat kumpikin törmänneet kiperään ongelmaan: mieleistä mattoa ei tullut kaupassa vastaan. Ratkaisu oli tehdä matto itse - mutta ei vain yhtä tai kahta vaan peräti kolmekymmentä!Upeasti kuvitetun kirjan 30 mattoa ovat eri tekniikoilla monenlaisista materiaaleista tehtyjä, hauskoja ja värikkäitä: on virkattuja, solmittuja, ommeltuja ja kudottuja mattoja, kierrätettyjä, tuunattuja, värjättyjä ja maalattuja. Niiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto eteiseen, keittiöön ja kammariin, kuistille ja saunan pukuhuoneeseen tai vaikka pihalle. Mitat, värit ja materiaalit voi jokainen valita itse. Selkeillä ja havainnollisilla ohjeilla matto syntyy kokemattomaltakin tekijältä.

       
   

Vuorisalo, Marjukka: Synkät kuteet

Goottityyli on omintakeinen osa alakulttuuria, joka ammentaa historiallisesta romantiikasta ja estetiikasta - aina linna-arkkitehtuurista, runoudesta ja klassisesta musiikista Tim Burtonin elokuviin ja Nightwishin henkisiin rockyhtyeisiin. Pukeutumisessa goottilaisuus suosii mustaa, ja muiden värien käyttö on vähäistä mutta sitäkin harkitumpaa. Näennäisestä synkkyydestään huolimatta goottityyli ei ole ilotonta, eikä huumorikaan ole sille vierasta. Marjukka Vuorisalo ja Mila Dugting ovat suunnitelleet valikoiman goottityyliin sopivia neuleita: puseroita, viittoja, hameita ja muita vaatteita sekä asusteita - niin naisille ja miehille kuin vauvoille ja hauvoillekin. Tyyli on ehtaa goottia, ja vaatteiden mitoitusohjeissa on otettu huomioon erilaiset vartalotyypit. Kaikista vaatekappaleista on valokuva ja tarkat teko-ohjeet. Ensi talvena ei goottikaan palele!

       
   

Zacke, Susanna: Kädentaikoja

Kymmeniä helposti toteutettavia, mielikuvituksellisia ja ihastuttavia käsityöideoita, joissa käytetään niin kangasta, lankaa ja paperia kuin puuta ja betoniakin. Itse tehty on aina omaperäistä. Kädentaitoja hyödyntäen voi tehdä melkein taikoja! Kierrättäminen ja vanhalle tavaralle uusien käyttötarkoitusten keksiminen on homman juju. Kirjassa muun muassa päällystetään tarjottimia ja maljakoita vintage-tapettisuikaleilla ja valetaan pääsiäismunia betonista. Metsästä löydetyistä oksista syntyy naulakko ja kylpyhuonetta kaunistavat sisustustikkaat. Vanhat ruutuikkunat muuntuvat astiakaapin oviksi ja kasvilavaksi puutarhaan. Mitä hauskaa rikkinäisistä kirjoista tai rispaantuneista räsymatoista voisi luoda?

       
   

Tuormaa, Markus: Puutyöt

Puutyöt on puukäsitöitä harrastavan aarrearkku. Se sisältää käsityöohjeita ja runsaasti tietoa erilaisista työstötavoista, työvälineistä sekä puutyöperinteestä. Materiaalin tuntemus on kaiken lähtökohta. Kuiva puu on erilaista työstää kuin tuore puu ja mänty erilaista kuin tyrni. Kovasta, taivutusta kestävästä koivusta tulee hyvä kirvesvarsi, ja toisaalta karvaalta maistuva tuomi ei sovellu kauhan tekoon. Selkeät ohjeet valokuvineen opastavat kättä varmalla otteella vaihe vaiheelta.

       
   

Bull, Jane: Itse tehdyt nuket

Suloinen tyttö ja veljet, ballerina, merenneito... Jane Bullin suositut käsityökirjat houkuttelevat lapsia leikkimään väreillä ja materiaaleilla ja opastavat kaikkeen melkein kädestä pitäen. Nyt opetellaan tekemään erikokoisia ja monennäköisiä nukkeja langoista, kankaasta ja huovasta. Lisäksi ommellaan ja neulotaan nukeille kivoja vaatteita ja asusteita: laukkuja, pussukoita, tossuja ja jopa kamera. Tarvikkeet esitellään aluksi selkein kuvin. Mukana ovat oikeankokoiset kaavat, jotka on helppo jäljentää ja leikata irti. Yhdestä kaavasta voi myös muuntaa loputtomasti erilaisia variaatioita. Tee vaikka kokonainen nukkeperhe, joista jokaisella on omat piirteensä ja tietenkin oma vaatevarastonsa!

       
   

Burt, Jennifer: Helpot ja kauniit puutyöt

Viehättäviä puutöitä, joissa aloittelijakin onnistuu! Jo muutamalla perustyökalulla saa aikaan esineitä, joista on hyötyä ja iloa vuosiksi. Samalla pääsee nauttimaan käsillä tekemisestä. Tässä kirjassa nikkaroidaan kodin pieniä esineitä sekä askarrellaan koristeita ja kivoja lahjoja ystäville. Mukana on 35 hauskaa, eritasoista puutyöprojektia somasta pikkuhyllyköstä työkalunaulakkoon ja puutarhakoristeista avainrenkaisiin. Esineiden pintakäsittelyä ja koristelua voi helposti muunnella oman maun tai sisustuksen värityksen mukaan. Kirjassa esitellään tarvittavat työkalut, materiaalit ja menetelmät.

       
   

Sukupolvien silmukat

Neulemalleja museoiden kätköistä: Kirja sisältää yli 30 kansanomaista sukkaa ja lapasta 1700-luvulta 1940-luvulle. Museoihin arkistoidut, taidokkaat, ohuesta langasta tehdyt sukat ja lapaset ovat saaneet nykyaikaan sopivat ohjeet, joissa silmukoiden ja kuvioiden määrää on maltillisesti vähennetty. Ohjeet vaihtelevat helpoista hyvinkin vaativiin kirjoneuleisiin.Ohjeet on ryhmitelty kokonaisuuksiksi, joihin on liitetty sukkiin ja lapasiin liittyviä tarinoita ja taustatietoa. Niiden avulla lukija pääsee tutustumaan sukkien ja lapasten merkitykseen karjalaisten esiäitiemme elämässä. Taustatietoja on tarkasteltu käsityöharrastajien näkökulmasta, eikä niitä ole tieteelliseltä pohjalta tutkittu.

       

 

,Nouseva ,Laskevasti

1306491
Tekijä: Makkonen, Katja, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1304590
Tekijä: Dahlqvist, Emma, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1304684
Tekijä: Hedengren, Sania, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1303269
Tekijä: Makkonen, Katja, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1304178
Tekijä: Eva Mjöll Einarsdóttir, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1303280
Tekijä: Blase-van Wagtendonk, Sascha, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1303630
Tekijä: Riggs, Jennifer Cardenas, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1300854
Tekijä: Mullins, Amy, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1290426
Tekijä: Hjelmås, Hanne Andreassen, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2020
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys