Nuortenkirjallisuuteen keskittynyt Sivupiiri on osa Kirjasammon tarjontaa. Sivupiiriin keskitetään nuortenkirjallisuuden esittelyt, kirjahyllyt ja kirjallisuusvideot. Sivuilta löydät myös nuortenkirjallisuuteen liittyviä ajankohtaisia asioita!

Nuortenkirjallisuustietoa on tallennettu Kirjasampoon suuria määriä jo ennen Sivupiirin yhdistämistä palveluun. Kirjasammosta löytyvät suomeksi julkaistun nuortenkirjallisuuden ja -kirjailijoiden tiedot yhtäläisesti kuin aikuisten kirjallisuudenkin osalta.

Kaikki palveluun tallennetut nuortenkirjat on asiasanoitettu termillä nuortenkirjallisuus. Nuorten aikuisten kirjoiksi määritellyissä on lisäksi myös asiasana nuorten aikuisten kirjat. Näitä termejä Kirjasammon hakulaatikossa käyttämällä haun voi rajata nuortenkirjoihin, ja tästä hakua voi tarkentaa edelleen lisäämällä perään avainsanoja, esimerkiksi jos haluat tietoja perheitä jollakin tavalla käsittelevästä nuortenkirjallisuudesta 1980-luvulla, tee haku: nuortenkirjallisuus perhe 1980-luku.

Sivupiirin, kuten myös Kirjasammonkin, ehdottomasti parasta antia ovat sivuston muiden käyttäjien kokoamat kirjahyllyt! Käyhän tutustumassa!

 

Lähde : kirjasampo.fi

 

http://www.kirjastot.fi/sites/default/files/matbank/sivupiiri-logo_0.png