Pikahaku

Pikahakukenttä sijaitsee kaikkien sivujen yläreunassa.

Pikahaulla voit hakea yhdellä tai useammalla sanalla. Hakutulokseen tulevat ne teokset, joiden tiedoissa esiintyy kaikki hakusanat.

Hakuun voit kirjoittaa sekä tekijän että teoksen nimen: tuomas kyrö mielensäpahoittaja

Tai useamman aihetta kuvaavan hakusanan: espanja matkaoppaat

Hakusanan katkaisua voi käyttää yläpalkin pikahaussa, ja se toimii merkillä *. Esim. hakusana oksa* hakee kaikki teokset joiden kuvailutiedoista löytyy sanoja kuten oksa, oksat, oksalta, Oksanen, Oksala, Oksavalta, jne.

Yhden kirjaimista voi myös korvata merkillä ?. Esim. hakusana lud?ig hakee kaikki teokset joiden kuvailutiedoista löytyy sana Ludwig tai Ludvig.

 

Laajennettu haku

Laajennetussa haussa voit tarkentaa hakuasi ja käyttää erilaisia hakuvaihtoehtoja. Kaikkia rajaus- ja hakukenttiä ei tarvitse täyttää.

Voit rajata hakusi koskemaan vain tiettyä kirjastoa tai sen toimipaikkaa sekä hakea aineistoa vain tietyltä osastolta, kuten lasten osastolta. Voit rajata haun myös aineistolajin, kielen tai julkaisuvuoden mukaan.

Voit valita useamman kategorian, aineistolajin tai kielen käyttämällä Ctrl-painiketta.

Käyttäessäsi kirjasto- ja toimipaikkarajauksia, huomioithan, että teoksen saatavuustiedoissa näkyvät kaikki Kirikirjastoista löytyvät kappaleet. Voit tarkastaa teoksen saatavuuden yksittäisessä toimipisteessä avaamalla yksikkökohtaiset saatavuustiedot.

 

                

 

Hakukentissä voi käyttää yhtä tai useampaa hakusanaa.

Eri hakukenttien tiedot yhdistyvät toisiinsa JA-operaattorilla, jolloin hakusanat esiintyvät saman teoksen kuvailutiedoissa.

Vapaasanahakua kannattaa käyttää, jos et tiedä, mihin kohtaan hakusanasi muuten kuuluu ja haluat sanaa haettavan kaikista teoksen kuvailutiedoista.

Paina lopuksi Hae-painiketta tai Enter-näppäintä