Laatikainen, Satu; Suomen syksy : päivästä päivään

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Luonto hehkuu väriloistossaan ja tarjoilee kesän kypsyttämiä antimiaan. Suomen syksy antaa tietoa ja vinkkejä monenlaisista syysaskareista: marjastuksesta, säilönnästä, kalastuksesta, luonnossa liikkumisesta sekä perinteisen talonpoikaiskulttuurin syystöistä, uskomuksista ja ennustuksista. Taivas täyttyy syksyllä muuttolinnuista, yötaivaan tähtikuvioista, pilvistä ja tietenkin sateesta. Sateelle kuin sateelle, heikolle tai rankalle, löytyy sopiva ilmaus suomen kielen rikkaasta sadesanastosta. Suomen syksyyn mahtuu myös monta perinteistä ja uutta juhlapäivää. Mistä ovat peräisin kekri, halloween, pyhäinpäivä ja tuomiosunnuntai? Entä milloin on vietetty oravanpäivää? Näihin antaa vastauksen Suomen syksy, joka selvittää juhlapäivien taustat, perinteet ja nykyiset viettotavat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ranta, Reetta, kirjoittaja; Metsien kätkemä : opas Suomen kauneimpiin kohteisiin

Metsien kätkemä -luontoretkeilykirjassa tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat vievät matkalle Suomen kauneimpiin luontokohteisiin. Pääset tutustumaan Saaristomeren salaisuuksiin, Lohjan lehtoihin ja Suomen kauneimpaan puuhun, pyhään Paavolan tammeen. Ahvenanmaan aarteiden kautta jatketaan Kainuun korpimaille ja edetään pohjoiseen Lemmenjoelle. Jokainen kirjan kohde-esittely sisältää matkapäiväkirjan, tietoa kohteen tunnelmasta, historiasta ja mytologiasta. Kohteessa vierailun varalle tarjotaan myös perustiedot, koordinaatit sekä varuste- ja eväsvinkkejä kaikki tarpeellinen luontoelämykseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laaksonen, Jouni; Karhunkierros : retkeilyopas

Täysin uusittu retkeilyopas yhdestä Suomen suosituimmasta ja vanhimmasta vaellusreitistä. Tarkka reittikuvaus etappeina, ja niiden varrella olevat luonto- ja kulttuurinähtävyydet. Lisäksi pienen poikkeaman päässä olevat huikeat vesiputoukset, näköalat, luolat ym. Yli sadan käyntikohteen joukossa on varmasti uutta kokeneellekin Oulangan-kävijälle. Opaskirjan sivuilla on reitillä tarvittavat ulkoilukartat mittakaavassa 1:50 000. Kierreselän ansiosta karttasivun voi kääntää näkyviin karttalaukkuun. Opas kattaa Karhunkierroksen vaellusreitin sekä kaikki RukaOulankaalueen päiväreitit. Kaikkiaan mukana on yli 20 reittiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brams, Regine; Säilö kesä talteen

Mikä maistuisi paremmalta kuin aromikas vadelmahillo, raikas mansikkasmoothie tai mausteinen tomaattikastike, joka on tehty omin käsin luonnollisista ja lisäaineettomista raaka-aineista? Tähän houkuttelevaan keittokirjaan on koottu lähes 300 herkullista säilöntäohjetta perinteisiä ja rakastettuja reseptejä, joiden avulla saat kaiken irti kesän sadosta. Kirja käy läpi luonnon antimet metsämarjoista ja omenoista kaaleihin, sieniin ja kurpitsoihin sekä antaa parhaat ohjeet niiden valmistamiseen. Toimivat vanhat säilöntätekniikat on yhdistetty moderneihin metodeihin, jotta hillot ja marmeladit, säilötyt kasvikset, karamellisoidut hedelmät ja makeiset onnistuvat kuin leikiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastapoimittua : ota talteen marjat, hedelmät, sienet ja vihannekset

Kirja sisältää perusteellisesti testatut ja selkeästi esitetyt ohjeet erilaisiin säilöntämenetelmiin ilmakuivauksesta aina maitohappokäymiseen ja etikkasäilöntään. Teos kertoo myös, mitkä säilöntämenetelmät sopivat parhaiten millekin lajille ja kuinka kauan eri menetelmillä valmistetut ruokasäilykkeet säilyvät. Kirja tarjoaa myös parhaat reseptit hilloihin, marmeladeihin, mehuihin, hyytelöihin, likööreihin ja moniin muihin marja- ja hedelmäherkkuihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Korhonen, Mauri; Tunnista ruokasieni

Tunnista ruokasieni esittelee aloittelijalle sopivia hyviä ruokasieniä. Suomessa kasvaa muutamia vaarallisen myrkyllisiä sienilajeja ja paljon syötäväksi kelpaamattomia sieniä. Sen vuoksi sieni on tunnistettava oikein ennen kuin kelpuuttaa sen ruokasieneksi. Tähän oppaaseen sienet on valittu siten, että luonnossamme ei kasva ulkonäöltään niitä muistuttavia myrkyllisiä lajeja. Kirja on ilmestynyt aiemmin nimellä Löydä ruokasieni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jormanainen, Juha; Suuri metsästyskirja

Suomessa on 300 000 metsästäjää ja riistakannat ovat hyvässä kunnossa. Tämä suurteos esittelee yleisimmät riistaeläimet, kertoo niiden metsästyksen tekniikat ja taktiikat ja antaa vinkkejä varusteiden valintaan. Olitpa linnustaja, hirvimies, peurankyttääjä tai latvalinnustaja, tämä kirja tuo paljon uutta tietoa sinulle. Lähde mukaan Tapion taloihin, kehitä metsästystaitojasi ja saa enemmän saalista turvallisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karsikas, Tuomo; Metsästyskoiran koulutusopas

Kattava ja helppotajuinen opas metsästyskoirien koulutukseen. Runsaasti kuvitettu teos takaa hyviä tuloksia nopeasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyytinen, Timo; Metsästäjän asekirja

Arma Fennica Oy:ltä on ilmestynyt täysin uusittu painos suositusta Metsästäjän asekirjasta. Kirjassa on laajasti metsämiehille tärkeää perustietoa metsästysaseista ja niiden käytöstä.