Herkän ihon alle

Herkän ihon alle

Junkkari, Ronja-Ilona: Herkän ihon alle

Erityisherkkyys on ominaisuus, joka on noin viidesosalla väestöstä. Se on aisti- ja tunneherkkyyttä, joka liittyy vahvasti autonomisen eli tahdosta riippumattoman hermoston herkkään reagointiin. Erityisherkät reagoivat voimakkaammin ärsykkeisiin kuin valta väestö. Kyseessä ei kuitenkaan ole sairaus, vaan synnynnäinen piirre, jolla on vahva vaikutus ihmisen persoonallisuuteen.

Herkän ihon alle tarjoaa yhdeksän ainutlaatuista elämän tarinaa. Pari julkisuudessa elävää ja joukko tavallisia ihmisiä kertoo, millaista on elää erityisen herkkänä yhteiskunnassa, joka ei tee polkua mitenkään helpoksi. Kertojat avaavat menneisyydestään osia, joista ei kahvipöytäkeskusteluissa tule hiiskuttua.

Haastateltavina ovat mm. miesastrologi, mieskoomikko, pari muutakin miestä ja naisia eri aloilta, mm. näyttelijä-ohjaaja, eläkkeellä oleva lastentarhanjohtaja ja insinööri. Kirja murtaa myyttiä siitä, että naiset olisivat herkempiä kuin miehet.

Teos tarjoaa vertaistukea ja oivalluksia niille, jotka vielä miettivät, miksi kokevat asioita niin herkästi. Samalla se auttaa ymmärtämään läheisiä. Tarinoissa herkkyys muuttuu vahvuudeksi ja voimavaraksi. Kirja on saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana.

Fabergé ja minä : Ulla Tillander-Godenhielmin elämä

Fabergé ja minä : Ulla Tillander-Godenhielmin elämä

Ahtola-Moorhouse, Leena: Fabergé ja minä : Ulla Tillander-Godenhielmin elämä

Intohimona kultaseppien taide

Tarina Tillanderin kultaseppäsuvun vesasta ja uteliaisuudesta, sitkeydestä ja rakkaudesta kauneuteen. Kirja on kertomus sukupolvien ketjusta, voitoista ja menetyksistä.

Ulla Tillander-Godenhielmia arvostetaan kaikkialla Fabergé-maailmassa, ja hän on tunnettu jalokivi- ja kultasepäntuotteiden taidehistorian asiantuntija. Hänen kiinnostuksensa kohteena ovat olleet Venäjän keisariajan korusuunnittelijat ja -valmistajat ja heidän kohtalonsa sekä kultaseppien asiakkaat. Yksi tunnetuimmista keisarikauden kultasepistä oli Carl Fabergé, jonka menestystä myös suomalaiset kultaseppämestarit olivat rakentamassa. Millainen oli keisariajan Venäjä, jossa jalokivitaide puhkesi kukoistukseensa?

Agatha Christie : arvoituksellinen elämä

Agatha Christie : arvoituksellinen elämä

Marie-Hélène Baylac: Agatha Christie : arvoituksellinen elämä 

Tuore kattava elämäkerta osoittaa, että Agatha Christien elämä oli yhtä vaiheikasta ja jännittävää kuin hänen kuuluisilla henkilöhahmoillaan Hercule Poirotilla ja neiti Marplella. Rikosten kuningatar oli seikkailija, joka ei piitannut sovinnaisuudesta, vaikka muuten oli elämänasenteiltaan varsin ”viktoriaaninen”.

Alkuperäiset ranskalaiset lähteet tuovat uutta tietoa Agatha Christien elämästä.

Kirjailija syntyi Millerien perheen kolmantena lapsena vuonna 1890. Perheen taloudellisten vaikeuksien takia hän ei saanut lainkaan muodollista koulutusta. Kuitenkin hänestä tuli lopulta William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija.

Joulukuussa 1914 24-vuotias Agatha Miller meni naimisiin Kuninkaallisten ilmavoimien upseerin Archibald Christien kanssa. Avioliiton hajoaminen toisen naisen takia vuonna 1926 oli Agathalle kova isku. Hän katosi tietymättömiin kymmeneksi päiväksi koko Englannin etsiessä häntä. Sanomalehdet – ja varsinkin keltainen lehdistö – tarttuivat hanakasti aiheeseen ja yksityinen avio-ongelma muodostui valtakunnan ykkösuutiseksi.

Agatha Christien toinen avioliitto häntä 14 vuotta nuoremman arkeologin Max Mallowanin kanssa muutti elämän suunnan. Christie vietti paljon aikaa Irakissa ja Syyriassa osallistuen kaivauksiin ja kirjoittaen samalla suuren määrän salapoliisikirjallisuuden klassikoita.

Pyöräily

Pyöräily

Hirvonen Matti: Pyöräilyn ilo

 

Jatkuvasti lisääntyvä työmatkapyöräily, pyörämatkailu, maastopyöräily, kaupunkipyörien valtava suosio… kaikki nämä ovat osa pyöräilyn uutta nousua. Tämä kirja vie lukijan kiehtovalle matkalle pyöräilyn iloihin, hyötyihin ja mahdollisuuksiin.

Kirjassa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
– Miten pyöräily toimii osana arkea eri elämäntilanteissa?
– Minkälainen pyörä sopii mihinkin tarkoitukseen?
– Miten pyörä pidetään kunnossa?
– Pyöräilisinkö kaikkina vuodenaikoina?
– Minkälaisia vaikutuksia pyöräilyllä on?