Kristin Neff: Itsemyötätunto : luovu itsesi soimaamisesta ja löydä itsevarmuutesi

Itsetunnosta ja sen kasvattamisesta on tullut viime vuosikymmeninä miltei uskonto. Kilpailuhenkinen kulttuurimme ajaa meitä olemaan vielä vähän parempia kaikessa – vasta sen jälkeen voimme voida hyvin. Ja sittenkin aina löytyy joku, joka on meitä viehättävämpi, menestyneempi tai älykkäämpi. Vaikka saisimmekin itsetuntomme hetkeksi kohoamaan, näyttää siltä, että ennen pitkää se taas romahtaa. Itsetuntoon keskittymiselle on olemassa vaihtoehto, jota monet psykologian ammattilaiset pitävät parempana: itsemyötätunto. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka suhtautuvat epäonnistumisiinsa ja vajavaisuuksiinsa myötätuntoisesti, voivat huomattavasti paremmin kuin ne, jotka jatkuvasti soimaavat itseään. Itsemyötätunnon avulla saavutettava turvallisuuden ja itsearvostuksen tunne pysyy vakaana eikä heittelehdi mielialojen mukaan niin kuin itsetunnolle näyttää käyvän.  

       
   

Mitra Vasara: Ihana äiti, ihana nainen : voimaa äitiyteen, parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen

Ihana äiti, ihana nainen inspiroi äitejä täysipainoiseen ja mutkattomaan elämään ilman täydellisyyden vaatimuksia. Lapsi ei ole uupumista vaan iloitsemista varten. Hänelle ei tarvitse tuputtaa joka hetki virikkeitä tai vastata välittömästi hänen kaikkiin tarpeisiinsa. Hän on tietoinen ihminen, jolle voi välillä puhua rehellisesti aivan tavallisella äänellä – lapsi ymmärtää kyllä.  Hellyys ja seksuaalisuus eivät lopu äitiyteen. Äiti tarvitsee kumppaninsa tukea ja vastavuoroista läheisyyttä ollakseen ihana äiti ja ihana nainen!

       
   

Marika Borg: Rakastu elämääsi! : 7 viikon kiitollisuusohjelma

Onko oikotietä onneen oikeasti olemassa? Kyllä. Se on kiitollisuus. Kiitollisuus on ällistyttävän tehokas työkalu, jolla voi saavuttaa kaiken tavoittelemansa: onnea, iloa, jaksamista, stressittömyyttä, merkitystä, vapautta ja tietenkin rakkautta. Lupaako kirja liikaa? Ei. Kiitollisuutta on tutkittu paljon ja sen vaikutus on todistetusti merkittävä. Kirjassa tutkimukset kääntyvät tehokkaiksi ja silti helpoiksi päivittäisiksi harjoituksiksi. Seitsemän viikon kokonaisvaltainen ohjelma sisältää 49 harkitusti laadittua kiitollisuusharjoitetta, joista koostuu monipuolinen ja syvällinen hyvän olon kuntokoulu. Jokaisesta päivästä tulee lahja. Tässä on poikkeuksellisen iloinen ja toiveikas kirja, joka auttaa jaksamaan ja antaa toimivia arjen ratkaisuja parempaan oloon. Kiitollisuudella on todistetusti tervehdyttävä vaikutus ihmissuhteisiin niin perhepiirissä kuin työelämässä, ja se rikastuttaa päivä päivältä harjoitteiden tekijän sekä hänen läheistensä elämää.

       
   

Harri Virolainen: Mielen voima : mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin

Millainen rooli tunteilla on hyvinvointiin? Miten plaseboilmiö vaikuttaa ihmisten arjessa? Kuinka ihmiset ovat parantuneet vakavista sairauksista hyödyntämällä mielen voimavaroja? Mitkä ovat meditaation terveysvaikutukset?  Mieli on kuin lihas: kun sitä käyttää, se vahvistuu. Ihminen voi käyttää mieltään oman terveyden edistämiseen ja toisaalta negatiivisilla ajattelumalleillaan ja liiallisella huolehtimisellaan vaikuttaa terveyteensä negatiivisesti. Negatiiviset ajattelumallit ja huolehtiminen luovat kehoon stressitilaa ja alentavat immuniteettia. Vastaavasti positiivinen elämänasenne vahvistaa immuniteettia ja lisää tutkitusti elinikää.  Mielen voima hyvinvoinnissa lähestyy mielen voiman ja ihmisen hyvinvoinnin välistä yhteyttä tieteellisten tutkimustulosten ja ihmisten omakohtaisten kokemusten näkökulmasta. Samalla kirja tarjoaa käytännöllisiä keinoja ja vinkkejä oman mielen hyödyntämiseen hyvinvoinnin edistämiseksi.

       
   

Annamari Ylianttila: Äidit ja kirjoittamisen ilo : Opas leikkivään kirjoittamiseen.

Äidit ja kirjoittamisen ilo on luovan muistiinmerkitsemisen ja kirjoittamisen opas äideille. Kirja on kirjoitettu kaikenlaisille äideille: äideiksi haluaville, tuoreille äideille, uhmaikäisille äideille ja uhmaikäisten äideille, teini-ikäisten äideille, aikuisten lasten äideille, sisäisten lasten äideille, isoäideille, kantaäideille, esiäideille, äitipuolille, äidillisille naisille ja miehille... Tämä kirja on, nimestään huolimatta, myös isille, isoisille, tyttärille, pojille, sisarille, veljille, kummitädeille ja kummisedille, kaikille lapsen läheisille ja rakkaille. Jos tämä kirja puhuttelee sinua, se on Sinulle kirjotettu! Äidit ja kirjoittamisen ilo tarjoaa inspiroivia kirjoittamisimpulsseja luovaan muistiinmerkitsemiseen. Kirjoitustehtävät kulkevat omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta fiktioon ja leikkiin, tajunnanvirrasta runoon, kirjeisiin ja luovaan listaamiseen. Tehtävissä muistellaan, kuvitellaan, keksitään, pohditaan, syvennytään ja kevennytään. Kirjoittaminen rakentaa siltoja sukupolvien välille. Kirjoittavan äidin lapsi saa elämäänsä kirjoitetut juuret ja uudenlaista itseymmärrystä. Kirjoittaminen on polku eri aikakausista uniin, muistoista unelmiin ja tulevaisuuteen. Tämän kirjan tarkoitus on lietsoa lukijassa kirjoittavaa oloa ja avata innostavia näköaloja kirjoittamisen mahdollisuuksiin.

       
   

Kaija Pitkäniemi: Elämän virrassa : miten elät linjassa muutosten kanssa

Tämä kirja on sinulle, joka haluat selviytyä voittajana muuttuvassa maailmassa. Muutoksia on aina ollut. Tässä ajassa muutoksia tapahtuu kuitenkin enemmän ja nopeammin kuin koskaan ennen. Vanhat tavat, tottumukset, mallit ja rakenteet eivät enää toimi. Se aiheuttaa huolta, pelkoa ja epämääräistä tyytymättömyyttä. Selviytyäksemme meidän on opittava uusia elämään liittyviä taitoja kuten läsnäoloa, aitoa itsensä tuntemista ja kokonaisvaltaista vastuullisuutta. Muutos on väistämätöntä, ja meillä on kaksi vaihtoehtoa: hyväksyä tilanne sellaisena kuin se on tai hyväksyä vastuu tilanteen muuttamisesta. Vastuun hyväksyminen tarkoittaa, että valitsee ulkoa ohjautuvuuden sijaan oman totuuden, siirtyy automaattiohjauksesta tietoiseen elämään ja suostuu kasvamaan ihmisenä.

       
   

Miia Huitti: Stressikupla : hyvää elämää ilman ahdistusta

Stressi aiheuttaa jopa 95 % kaikista sairauksista, hankaloittaa ihmissuhteita, uuvuttaa ja voi tuntua jopa murskaavalta. Usein hyväksymme nämä tosiasiat voimattomina. Entä jos voisit vaikuttaa stressitasoosi merkittävästi? Tämän kirjan avulla löydät suurimman syyn stressiisi ja opit helpon työkalun sen hallintaan. Poistamalla stressin aiheuttajan pääset ongelmasta pysyvästi eroon, eikä sinun tarvitse enää lievittää oireita. Inspiraationa toimivat suomalaisten ihmisten tarinat stressin selättämisestä omatoimisesti. Stressin laskiessa tapahtuu ihania asioita: ihmissuhteet kohenevat, terveys paranee, elämänilo kasvaa, myötätunto itseä ja toisia kohtaan lisääntyy ja elämä tuntuu merkityksellisemmältä. Kun stressikupla puhkeaa, matka ahdistuksesta hyvään oloon voi alkaa.

       
   

Jeremy Qvick: Tie sisäiseen ihmisyyteen : harjoituksia tietoisuuden kehittämiseen

Tietoisuuden kehittäminen opastaa lukijansa tietoiseen kokemukseen itsestään. Kirjan avulla opit kehittämään tietoisuuttasi ja säilyttämään sen elämäsi jokaisella osa-alueella. Tietoisuus vapauttaa meidät. Yksinkertaisten harjoitusten ja oivallusten avulla opit tiedostamaan miten mielesi toimii ja miten se on ohjannut elämääsi. Parempi tietoisuus itsestä johtaa kykyyn ajatella ja tuntea vapaammin ja luo uusia mahdollisuuksia toimia maailmassa. Lopulta palaat kysymykseen siitä, kuka oikeasti olet. Kirja kuljettaa tietoon omasta ihmisyydestä ja vapauttaa niistä rajoituksista, jotka perimä, kasvatus ja yhteiskunta loivat. Tietoisuutemme ansiosta voimme vaikuttaa siihen, kuka olemme ja keneksi tulemme.

       
   

Stathre, Lisbeth : Eroon tunnesyömisestä

Eroon tunnesyömisestä osoittaa, miten stressi, suuret vaatimukset ja itsekritiikki voivat vaikuttaa haluun herkutella. Erityisesti naisille suunnattu Lisbeth Stahren ja Veronika Rydin teos kertoo, kuinka hyvä itsetunto ja itsetuntemus voivat auttaa muuttamaan ruokailutottumuksia ja pääsemään eroon tunnesyömisestä. Kirjan harjoitukset auttavat ymmärtämään ja hahmottamaan yhteyden erilaisten tilanteiden, niiden herättämien tunteiden ja käyttäytymisemme välillä. Kirjan neuvojen on tieteellisissä tutkimuksissa osoitettu vähentävän tunnesyömistä, stressiä ja auttavan painonhallinnassa.

       
   

Jim B. Tucker : Olen elänyt ennenkin

Kirja avaa suurelle yleisölle tutkimuksen lapsista, jotka kertovat muistavansa asioita edellisestä elämästään. Yleensä he alkavat puhua edellisestä elämästään opittuaan puhumaan. Teos esittelee tapaukset yleistajuisesti ja kiihkottomasti, kertoo kuinka ne on löydetty ja dokumentoitu sekä kuinka niitä on tutkittu. Se käy myös läpi valtavirtatieteen reaktiot tähän tieteellisen tutkimuksen rajoja koettelevaan aiheeseen ja tutkii ajatusta, miten tietoisuus voi jatkua sen jälkeen kun sen tyyssijaksi ajatellut aivot kuolevat.

       
   

Deepak Chopra : Varjominä : Löydä kätketty voimasi

Tässä kirjassa kolme bestseller-kirjailijaa kirjoittavat onnellisuuden mahdollisesti suurimmasta esteestä: varjosta, eli siitä persoonallisuutemme osa-alueesta, joka pitää sisällään kielteisiksi mieltämiämme piirteitä. Vaikka varjo on lähtemätön osa meitä, kulutamme paljon aikaa ja energiaa sen kieltämiseen ja siltä pakenemiseen. Varjominä on perusteellinen ja käytännöllinen opas itsemme kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen. Vasta hyväksyttyämme varjopuolemme voimme tavoittaa todellisen ja eheän olemuksen ja saada käyttöön kaikki sisäiset voimavaramme.

       
   

Elina Grönlund : Matkavalmisteluja ja opastajia

Matkavalmisteluja ja opastajia on saattohoidon asiantuntijan koskettava kirja kuolemaa lähestyvän ihmisen kokemusmaailmasta. Aiheesta ei ole aiemmin Suomessa julkaistu .Kirjassa käsitellään sekä elämän viime vaiheessa koettuja kohtaamisia kuolleiden läheisten ihmisten ja hengellisten olentojen kanssa, että muita kuoleman ympäristöön liittyviä ilmiöitä ja tapahtumia, kuten kuolemanrajakokemuksia, tietoisuuden olemusta, kuolemanpelkoa ja ammatillisuutta kuolevan kohtaamisessa.

       
   

Mikko Heikkilä : Tarot ja rakkaus : parisuhteen peili

Teos antaa käytännön ohjeita ja neuvoja parisuhteen elävöittämiseen tarot-korttien avulla. Tarot-korttien käyttäminen vahvistaa lukijan omia tuntemuksia ja tuo rohkeutta kohdata asioita ja pitää suhde elävänä. Kortit tuovat mukanaan uusia lähestymistapoja, joita soveltamalla rakkaus voi toimia ja virrata paremmin. Kirjaa voidaan käyttää myös ilman tarot-pakkaa. Teoksessa kuvataan hyvän parisuhteen lähtökohtia, ja teoksesta saa apua myös kumppanin valintaan. Tarot ja rakkaus on ensimmäinen suomalainen parisuhdetta ja tarotia käsittelevä teos.

       
   

Yvonne Karsten : Seinä, aukene! : miten tarinankerronta edistää itsetuntemusta

Tarinankerronta on ihmiskunnan vanhin taidelaji. Tuhansia vuosia ennen kirjoittamisen ja lukemisen syntyä viisaus siirtyi sukupolvelta toiselle tarinoiden muodossa. Tarina on kasvattanut ihmisiä elämään yhteydessä itseensä, ryhmäänsä, yhteiskuntaan, luontoon ja kulttuuriin. Seinä, aukene! on ensimmäinen suomalainen teos tarinoiden eheyttävästä voimasta. Teos tuo yhteen nykypsykologian tutkimukset kompetenssin kasvattamisesta ja ikivanhan tarinaviisauden. Tarinankerronta avaa ihmisten välille luontevan ja kaivatun kommunikaatioväylän, sillä tarinallinen lähestymistapa tuo empaattista ymmärrystä vuorovaikutukseen.

       
   

Brene Brown : Epätäydellisyyden lahjat : unohda ulkoiset paineet

Vastaanotamme ympäristöstämme jatkuvasti mielikuvia ja viestejä, jotka kertovat millaiset ovat kauniit kasvot tai millaista on täydellinen elämä. Sosiaalisen ympäristön luomat paineet saavat useimmat meistä pelkäämään epäonnistumista ja esittämään jotain muuta kuin he ovat. Teos esittelee kymmenen tienviittaa, jotka opastavat lukijaa matkalla kohti lempeämpää tapaa suhtautua omaan itseensä ja epätäydellisyyteensä. Kirjassa käsitellään erilaisia tapoja kehittää rohkeutta ja myötätuntoa niin itseä kuin muitakin kohtaan. Kun oman epätäydellisyytensä tiedostaa ja kohtaa lempeydellä, voi matka itsensä hyväksymiseen alkaa.

       
   

Jukka Kuoppamäki : Näkyvän takana

Näkyvän takana on kirja maailmoista, joita silmä ei näe, mutta joiden yhteyteen ihminen voi päästä ajatuksen, tunteen tai tahdon välityksellä. Kirjoittajan tarkkanäköisestä pohdinnasta osansa saavat jälleensyntymä, karma, rajakokemukset ja kristillinen infrastruktuuri. Elämä on löytöretki, joka johdattaa etsijän uusiin tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Me kaikki kuljemme samaa tietä ihmisen henkisestä alkuperästä maan maailmaan ja taas takaisin olemassaolomme kehtoon. Ihmiskunnalle on meidän aikanamme annettu lisää tietoa, joka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille. Kolme sielunvoimaa - usko, rakkaus ja toivo - ovat ne matkaoppaat, joiden avulla on mahdollista löytää tie näkyvän taakse.

       
   

Torsti Lehtinen : Multaisen iän kerho

Mikä elämässä on tavoittelemisen arvoista? Mikä erottaa todelliset tarpeet erilaisista haluista? Multaisen iän kerho pohtii, onko onni ihmisen itseisarvoinen tavoite vai onko olemassa muita tärkeämpiä arvoja. Multaisen iän kerho on kirja intohimoisesta elämänjanosta ja oman tien etsimisestä. Pitävätkö käsiteparit nuoruudesta ja hulluudesta sekä vanhuudesta ja viisaudesta paikkansa vai onko ne keksitty vain ikääntyvien lohdutukseksi? Teos käyttää sekä romaanin että esseistisen mietekirjan keinoja. Tyylilleen uskollisena Torsti Lehtinen käsittelee vakavia aiheita ilkikurisen humoristisesti: Elämä on lyhyt; emme ehdi tehdä kaikkia virheitä, jotka haluaisimme.

       
   

Peter Fowelin : Mindfulness luokkahuoneessa

Teos opastaa aihetta tuntemattomankin mindfulnessin hyödyntämiseen luokkatilanteissa ja laajemmin elämässä. Kirja sisältää noin 50 tehtävää, joita voi tehdä oppilaiden kanssa. Kuinka luoda luokkahenkeä ja vahvistaa koululaisten suhteita? Fowelinin teos tuo vastauksen mindfulnessin piiristä. Se käsittelee tunteita, ajatuksia, hengitystä, kehoa ja aisteja kouluun sopivassa muodossa. Kirjan avulla opettaja voi ohjata oppilaat esikoulusta lukioon rauhalliseen ja hyvinvoivaan elämään. Stressi ja keskittymisvaikeudet, jotka yhä uusien tutkimusten mukaan vaivaavat oppilaita, saavat kyytiä kirjan konkreettisten neuvojen avulla.

       
   

Clarissa Pinkola Estes : Naiset jotka kulkevat susien kanssa

Jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Estés haluaa auttaa naisia saamaan uudelleen yhteyden sisäiseen villinaiseensa ja hyötymään sen pelottomista, terveistä ja luovista ominaisuuksista. Villinaisen arkkityyppi esiintyy erilaisissa muodoissa lukemattomissa eri kulttuurien myyteissä, kertomuksissa ja saduissa. Estés tarkastelee naisen psyyken vaistonvaraista osaa tuttujen ja vähemmän tunnettujen tarinoiden, myyttien ja satujen naishahmojen kautta sekä osoittaa, miten tarinoiden naiset ilmentävät villinaisen kesyttämätöntä ja vaistonvaraista olemusta ja havainnollistavat sen merkitystä naisen psykologiselle hyvinvoinnille.

       
   

Janna Satri : Sisäinen lepatus : herkän ihmisen tietokirja

Noin 15-20 prosenttia ihmisistä on erityisen sensitiivisiä. Heillä on herkät aistit ja he havainnoivat tarkasti ympäristöään ja sisäistä maailmaansa. Herkän ihmisen tunteet ja sisäinen reagointi ovat voimakkaita, mutta ne jäävät usein näkymättömiin. Heille on tyypillistä vetäytyä tarkkailijoiksi uusissa tilanteissa. Herkkyys on sekä siunaus että kirous. Se tarjoaa pieniä iloja ja sisäisiä rikkauksia mutta altistaa myös ulkopuolisuuden ja erilaisuuden kokemukselle. Herkästi kuormittuva hermosto saattaa muodostua todelliseksi ongelmaksi arjen rutiineissa. Teos tarjoaa itseymmärryksen avaimia itsensä herkiksi tunnistaville ja tietoa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Keskeisenä teemana on oman yksilöllisyyden ymmärtäminen ja huolen pitäminen omasta hyvinvoinnista.

       
   

Paula Salomaa : Narsismi arjessa

Miten pääsen eroon piilonarsistisista piirteistäni? Kuinka voin tietää, onko uusi kumppaniehdokkaani narsisti? Miten toimin, kun minua ja toista lastani ei hyväksytä puolisoni suvussa? Miksi kohtelen läheisiäni kaikkein huonoimmin, vaikka haluaisin rakastaa heitä? Voiko uskonto toimia narsistisen vallankäytön välineenä? Miksi haen aina niin hankalia ihmisiä rinnalleni? Miten esimiehen tulisi suhtautua työpaikkakiusaajaan?

       
   

Taru Hallikainen : Pikkuveljet eivät ole perhosia : kohdun mittainen elämä

Teos kuvaa toisen kaksosen menehtymistä kohtuun äidin silmin. Aihetta ei ole käsitelty aiemmin suomenkielisessä kirjallisuudessa. Lukija pääsee osalliseksi kivun myötä syntyneestä kasvusta, kun kirja haastaa lukijan miettimään omaa suhtautumista elämään, itseen ja muihin. Vaikeaa aihetta kuvataan koskettavasti ja taiten. Teos auttaa ymmärtämään millainen menetys kuolleen lapsen synnyttäminen on ja antaa konkreettista tietoa, kuinka kohdata menetyksen edessä surevat. Kirja sisältää kokemuksellisen kerronnan lisäksi tietoa keskenmenoista, kohtukuolemista ja surusta.

       

 

 

1152217
Tekijä: Jakonen, Juha-Pekka, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
1134999
905471
Tekijä: Ehdin, Sanna, kirjoittaja
Vuosi: 2015
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys
Muut kappaleet tai painokset ja aineistolajit:
926844
Tekijä: Rosenberg, Marshall B., kirjoittaja
Vuosi: 2015
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys
884048
Tekijä: Liuksiala, Katja, kirjoittaja
Vuosi: 2015
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
926804
Tekijä: Strandberg, Mats, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys
962170
Tekijä: Kauppila, Elina, kirjoittaja, kuvittaja
Vuosi: 2016
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
962178
Tekijä: Ylianttila, Annamari
Vuosi: 2016
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
962184
Tekijä: Loyd, Alexander
Vuosi: 2016
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys