Sofi Oksanen : Norma

Sofi Oksasen uutuusromaani on maaginen kertomus Normasta, joka joutuu vaaraan harvinaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Norma kietoutuu petoksen ja paranoian verkkoon, josta hänen on pyristeltävä irti.

"Jotain ihan muuta kuin mihin on totuttu. Sitä Sofi Oksanen tarjoaa lukijoille uusimmalla romaanillaan Norma." Nina Lehtinen, Aamulehti

         
     

Leena Lander : Kuka vartijoita vartioi

Leena Lander aloittaa uuden romaanisarjan tiukasti tositapahtumiin perustuvalla romaanilla, joka sijoittuu vuoteen 1895, kun fregatti Palme haaksirikkoutuu ja avuksi lähetetyt meripelastajat hukkuvat. Kirja liikkuu myös nykytasossa, vuodessa 2012 kun historiallisia romaaneja kirjoittavalla naisella on hallussaan suuri lähdekokonaisuus vanhasta tragediasta. Myös naisen aviomies, eläkkeellä oleva kommodori, kiinnostuu tapauksesta.

         
     

Tua Harno : Oranssi maa

Sanna tekee yllättävän irtioton ja matkustaa toiselle puolelle maapalloa, syrjäiseen, raavaiden työmiesten hallitsemaan kaivoskaupunkiin. Oudossa yhteisössä hän tutustuu itseään vanhempaan mieheen, maailman kaivoksilla kiertäneeseen Marttiin. Sannan ja Martin välille syttyy intohimo, mutta rakkaudelle ei ole tilaa heidän elämässään nyt. Sanna on lähdössä aavikkovaellukselle saadakseen elämänsä tasapainoon. Hän ei ymmärrä, kuinka kohtalokkaasta päätöksestä on kysymys.

         
     

Sari Pöyliö : Ihmisen veri

Eräänä kohtalokkaana aamuna 83-vuotias lääkäri Kulo Taival lukee lehdestä oman kuolinuutisensa. Lehden ojentaa tuohtunut yläkerran naapuri, atleettinen Ansa. Ansa tunkeutuu Kulon säntilliseen elämään, oikaisee virheellisen kuolinuutisen ja ottaa asiakseen selvittää Kulon 1950-luvulla ohjaaman elokuvan kohtalon. "Ihmisen veren" tiedetään olevan legendaarinen teos, vaikka se katosi jo ennen ensi-iltaa. Elokuvaa jäljittäessään etsiväpari tapaa joukon suomifilmin diivoja ja suurmiehiä, mutta tärkeimmät kysymykset jäävät vaille vastausta.

         
     

Kalle Päätalo : Vaaran vuodet : jälleenrakennuksen aika Kalle Päätalon silmin

Tämä kirja kertaa Päätalo-klassikoiden tekstein tavallisen suomalaisen näkökulman: missä sodan jälkeen oltiin ja mihin jälleenrakennustyö vei tavallisia perheitä. Päätalo-tuntija, toimittaja Eero Marttinen valottaa ajan poliittista ilmapiiriä luoden kehykset Päätalon arvokkaalle arkikuvalle. Teos jatkaa siitä mihin 2014 ilmestynyt, Suomen ja Päätalon sota-aikaa kuvannut kirja Semmonen savotta - talvi- ja jatkosota Kalle Päätalon silmin jäi.

         
     

Thomas Harding : Hanns ja Rudolf

Maanviljelijä Rudolf Hössistä tuli Auschwitzin keskitysleirin komendantti - mies, joka oli vastuussa yli miljoonan miehen, naisen ja lapsen kuolemasta. Hanns Alexander puolestaan oli varakkaan juutalaisen perheen poika, joka pakeni Berliinistä 1930-luvulla. Vuonna 1946 hän jäljitti ja otti kiinni Euroopan etsityimmän sotarikollisen. Thomas Harding kertoo vetävässä tietokirjassaan ensimmäistä kertaa koko tarinan siitä, miten Rudolf Höss löydettiin ja vangittiin. Kirja on tositarina kahdesta miehestä, joiden tiet lähtivät eri suuntiin ja yhdistyivät lopulta uskomattomalla tavalla.

         
     

Hyeonseo Lee : Seitsemän nimen tyttö

Hyeonseo Lee on 17-vuotias paremman perheen tytär, joka rakastaa kotimaataan. Vähitellen hän alkaa kuitenkin epäillä virallista totuutta. Miten on mahdollista, että maailman parhaassa maassa perheitä kuolee kadulla nälkään ja ihmisiä teloitetaan julkisesti? Luvattoman sukulaisvierailun päätteeksi hän ei palaakaan kauhujen maahan vaan jää laittomasti Kiinaan. Tästä alkaa hurja selviytymistarina loikkarina Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Lopulta tyttö onnistuu myös pelastamaan perheensä luokseen. Nyt 31-vuotiaasta Leestä on tullut sorretun kansansa äänitorvi maailmalla.

         

     

Reetta Meriläinen : Tytön tie

Polvijärven evakkoperheessä kasvoi pikkuvanha, syntyjään utelias maalaistyttö. Elettiin pyhämekkojen, heinäpeltojen, kunnan monojen ja hyvien työimmeisten aikaa. Tytön pitkä tie kulki Helsinkiin ja eri puolille maailmaa, piireihin, joita maalaiskylässä ihmeteltiin, kadehdittiin ja naureskeltiinkin. Sillä aikaa Suomi muuttui: avautui ja sulkeutui, vaurastui ja köyhtyi, liikkui ja seisahtui. Sen arvoja kyseenalaistettiin, niin kuin tytönkin.

         
     

Vekkeli & Loivamaa : Åke ja minä

Åke Lindmanista (1928-2009) voi hyvin käyttää epiteettiä 'legenda jo eläessään'. Hän oli tunnettu ja rakastettu elokuvaohjaaja, näyttelijä ja jalkapalloilija, jonka tulkinnat muistetaan niin varhaisen Suomi-elokuvan konnana kuin Tuntemattoman sotilaan kovennettua seisovana Lehtona.  Åke ja minä -kirjan minä on vuorollaan moni Åken lähellä eläneistä ja työtä tehneistä ihmisistä. Pääosassa on itseoikeutetusti puoliso Pirkko Mannola. Tämä kirja kertoo Åken työstä ja elämästä, painottaen jälkimmäistä sanaa. Työ oli Åken elämää, ja sen tuloksissa kimmelsivät kiteinä hänen elämänsä muut ulottuvuudet.

         
     

Suuri traktorikirja : visuaalinen historia

Suuri traktorikirja on maatilan koneiden maailmaa laaja-alaisesti käsittelevä teos, jossa käydään läpi koko historia varhaisista höyrytraktoreista nykypäivän huipputeknisiin laitteisiin. Loistavasti kuvitettu Suuri traktorikirja esittelee yli 200 ikonista laitetta. Teoksessa luetellaan kattavasti kunkin aikakauden tärkeimmät laitteet teknisine tietoineen ja erityispiirteineen.

         
     

Kitarahitit : Highlights

Suositun Kitarahitit-sarjan parhaat palat on koottu yksiin kansiin. Mahtava, noin 70 kappaleen opus sisältää upeimmin soivat biisit sarjan viidestä osasta. Kitarahiteistä soitat kappaleita aivan uudella tavalla, pelkkiä sointumerkkejä seuraamalla. Mukana ovat kappaleiden alkusoitot ja/tai muut riffit sekä soolot helppolukuisina tabulatuurinuotinnoksina sekä kappalekohtaiset sointudiagrammit ja säestysesimerkit. Upea ohjelmisto houkuttelee soittamaan tai opettelemaan kitaramusiikin tunnetuimpia helmiä. Kirja sopiikin sekä harrastajille että ammattimuusikoille yli ikärajojen!