Ilkka Remes : Jäätyvä helvetti

Venäläinen tiedustelukone törmää Suomenlahden yllä Finnairin matkustajakoneeseen. Samana iltana selittämättömät sabotaasi- ja kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta. Suomalaiset jäävät uutispimentoon paukkupakkasessa. Paniikki kasvaa, pako kuolemanloukoiksi jäähtyvistä asunnoista kiihtyy. Suomi on kaaoksessa. Moskovasta tulee viesti, joka saa valtiojohdon veret seisahtumaan... Jäätyvä helvetti jatkaa 2014 ilmestyneen Hornan tarinaa.

       
   

Laura Lehtola : Pelkääjän paikalla

Syöpä vie nuorelta perheenäidiltä Annalta ensin jalan ja sitten hengen. Aviopuoliso Aapo yrittää jatkaa elämää, huolehtia lapsesta, hoitaa työnsä ja etsiä elämälle uusia merkityksiä. Surusta huolimatta on käytävä parturissa, puettava lapsi päiväkodin valokuvaukseen ja kestettävä pieleen menneet nettitreffit. Riipaiseva, lämpimän huumorin sävyttämä romaani nuoresta perheenisästä, joka selviää vaimonsa kuolemasta, koska muuta vaihtoehtoa ei ole.

       
   

Markku Pääskynen : Sielut

Eräänä aamuna Maija ei ilmesty kouluun. Äiti Aino jää kotiin päivystämään puhelinta ja isä Kristian kiertää ympäri kaupunkia etsimässä Maijaa. Naapurustossa asuvat Taito ja Ilari kulkevat pitkin metsiä, hyppivät uimaan hyiseen veteen ja yrittävät hekin löytää Maijan. Päivä kallistuu iltaan, ja etsintöihin osallistuu yhä suurempi joukko ihmisiä. Mutta Maijasta tiedetään vain se, että hänet on nähty menevän aamulla metsään.

       
   

Alice Hoffman : Ihmeellisten asioiden museo

Vuoden 1911 New Yorkissa ajat muuttuvat nopeammin kuin sydän ehtii käsittää. Yksinäinen Coralie-tyttö kasvaa isänsä tiukassa valvonnassa Ihmeellisten asioiden museossa. Coralie ui merenneidoksi naamioituneena omassa tankissaan ja kaipaa vapauteen. Valokuvaaja Eddie Cohen näkee linssinsä läpi New Yorkin valtavan kasvun mutta myös sen ongelmat: naisten ja lasten kaltoin kohtelun, työläisten surkeat olot, kaupungin pimeimmätkin kujat. Kun Coralien ja Eddien tiet kohtaavat, kaaoksen keskellä syntyy toivo oman paikan, ja perheen, löytymisestä.

       
   

Atso Haapanen : Sissi-isku Petrovski Jamiin

Atso Haapasen arkistoaineistoihin perustuva jännittävä sotaromaani kuvaa suomalaisten sissien hurjaa tuhoiskua vihollisen selustaan. Tammikuussa 1942 luutnantti Honkanen saa tehtäväkseen tuhota puna­-armeijan huoltokeskuksen Petrovski Jamin kylässä. Sata sissiä lähtee tekemään noin 60 kilometrin matkaa vihollisen selustaan hiihtäen, mukanaan mm. 92 kiloa trotyyliä ja 100 polttorasiaa. Onnistuessaan tuhoisku lamaannuttaisi venäläisten huollon koko rintamalohkolla ainakin vähäksi aikaa, mutta vaarat ovat suuret...

       
   

Eränkävijä 2015 - 2016

Vuodesta 1952 ilmestynyt, paikkansa vakiinnuttanut vuosikirja tarjoaa jälleen eräkirjallisuutemme parhaita paloja. Kirjassa kuljetaan kotimaisilla kalavesillä ja riistamailla, tavoitellaan harjusta ja haukea, ollaan hirvijahdissa tai riekon pyytäjän ansapoluilla. Lisäksi mukana on kiinnostavia asiakirjoituksia muun muassa mielipiteitä herättävästä villisiasta, Norjan jokien lohisaaliista ja Kanadan turkismetsästäjän pyyntiretkistä.

       
   

Neulo ilman puikkoja : Huiveja, myssyjä ja peittoja

Ilman puikkoja neulominen on kasvamassa suosituksi tavaksi luoda asusteita ja sisustuselementtejä langasta. Kirjassa neuvotaan, kuinka kaikki tutut silmukat ja tekniikat voi toteuttaa käyttämällä vain käsivarsia ja käsiä. Kirja sisältää 35 tyylikästä ohjetta huiveista ja peitoista tuolinpäälisiin, liiveihin ja shaaliin, jonka voi neuloa alle tunnissa. Sormilla neulojille kirjasta löytyy ohjeet esimerkiksi tablettiin, kylpymattoon ja jopa kaulakoruun.

       
   

Jari Litmanen : Litmanen 10

Näyttävästi kuvitettu kirja käy läpi Jari Litmasen huikean matkan Lahdesta maailman suurimmille jalkapallostadioneille, Reipas-juniorista Mestarien liigan voittajaksi ja oman aikansa vaarallisimpien hyökkääjäpelaajien joukkoon. Kuningas Litmanen kertoo nyt omin sanoin uransa suurimmista menestyksistä, isoimmista pettymyksistä ja tärkeimmistä henkilöistä matkan varrelta - miten hän itse on tämän kaiken nähnyt ja kokenut.

       
   

100 kudottua ruutua :ideoita ja ohjeita kehyskudontaan

Näppärällä kudontakehyksellä syntyy erilaisia ruutuja helposti ja nopeasti vaikka reissun päällä. Kutomiseen tarvitaan vain kehys, vähän lankaa ja neula.  Kehyksen langoitukseen ja erilaisiin kudoksiin annetaan havainnolliset ohjeet. Kirjan ohjetyöt tarjoavat esimerkkejä ruutujen käyttömahdollisuuksista laukuista lampunvarjostimeen ja hatuista tossuihin. 100 väriyhdistelmää ja 15 tyylikästä ruuduista koottavaa työtä takaavat tekemisen meininkiä pitkäksi aikaa.