Heleena Lönnroth : Puukolla vai puntarilla

Entinen tilintarkastaja Erkki Keto-oja on palannut eläkepäiviä viettämään kotipitäjäänsä Kauhavalle. Hän on luvannut tuurata  ystäväänsä tämän kioskikaupan ja kahvion pidossa, mutta joutuu sekaantumaan myös matkailubisnekseen. Kaupunki on saanut projektirahaa alueen värikästä menneisyyttä hyödyntävien matkailuelämysten kehittämiseen. Tarjolla on siltatappeluita, Härmän häitä, vauhtiajoja vireillä hevosilla ja muuta, mutta pian käsissä on oikea ruumiskin. Alkaa totinen selvittely, oliko kyseessä tappo vai murha. Motiiveista ja vihamiehistä on suorastaan runsaudenpula.

         
     

Eija Piekkari : Kuolema kutsuu katsomoon

Pääjärven rannalle mökkimatkalle lähtenyt nainen sytyttää tulen takkaan ja istuu tulen lämpöön nauttimaan punaviiniä. Hän tuntee vihdoin rauhoittuvansa riitaisan viikon jälkeen. Seuraavana päivänä ystävätär löytää hänet kuolleena. Järkyttynyt ystävä yrittää turhaan vakuuttaa kaikille, ettei kuolema voi olla itsemurha. Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo epäilee hänen valehtelevan ja salaavan jotain. Onko naisen innokkuus tapa peittää omat syyllisyydentunteet, ja liittyykö hänen käytöksensä jotenkin kuolemantapaukseen? Väkivaltaisten tekojen jatkuessa poliisi joutuu hakemaan selityksiä kauempaa..

         
     

Jenni Petänen : Letille - 60 kauneinta palmikkoa ja lettikampausta

Letille-kirjassa käydään kuva kuvalta läpi kuusi peruslettiä, joita yhdistelemällä ja muuntelemalla syntyvät kaikkein monimutkaisimmatkin lettikampaukset. Letti letiltä taidot karttuvat ja käsiala kaunistuu. Kirjasta löytyvät ohjeet 60 palmikon, ponnariletin ja lettikampauksen tekemiseen. Lukunsa saavat myös jumpankestävät kampaukset, omaan päähän onnistuvat letit sekä pika pikaa punottavat palmikot.

         
     

Viivi Rintanen : Mielisairaalan kesätyttö

Vilma, kaikessa täydellisyyttä tavoitteleva opiskelija, hakeutuu mielisairaalaan kesätöihin. Päähenkilö panee pian merkille, että hänellä on yllättävän paljon yhteistä laitoksen hoidokkien kanssa. Kuka on lopulta hullu ja kuka normaali? Kenellä on valtuudet päättää siitä? Voiko hulluuden kanssa oppia elämään mielekästä elämää? Viivi Rintasen vahvasti omaelämäkerrallinen esikoisalbumi kuuluu varmasti vuoden pysäyttävimpiin sarjakuvakirjoihin.

         
     

Karita Tykkä : Lautasellinen kauneutta

Raakaruokaosaaja Karita Tykkä julkaisee uutuusoppaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Mitä kannattaa syödä, jos haluaa kuulaan ihon ja paksut hiukset? Entä millainen smoothie toimii silloin, kun haluaa ehkäistä turvotusta ja väsymystä? Luonnollisesta hehkeydestään tunnettu Tykkää jakaa paitsi kaunistavat reseptinsä, mutta kertoo myös, miten meistä jokainen voi ottaa pienet ja kaunistavat elämäntavat omaan arkeen.

         
     

Mari Sainio : Parempi elämä : 15 tarinaa hyvinvoinnista

Onnellisuus, hyvinvointi ja parempi elämä tarkoittavat jokaiselle meistä hyvin erilaisia asioita. Tässä kirjassa 15 tunnettua suomalaista henkilöä kertovat omista kokemuksistaan kohti parempaa elämää. Tarinat ovat syvällisiä kurkistuksia kunkin henkilön elämään. Kirjan tavoitteena on inspiroida suomalaisia kiinnittämään huomiota omaan elämäänsä ja hyvinvointiinsa. Mukana kirjassa ovat omilla tarinoillaan mm. Paula Koivuniemi, Hjallis Harkimo, Aira Samulin, Redrama, Saimi Hoyer, Danny, Olli Lindholm, Leo-Pekka Tähti ja Jore Marjaranta.

         
     

Juha Jormanainen, Veikka Gustafsson : Selviydy luonnossa

Luonto on joskus arvaamaton, julma ja äärimmäisen ankara. Tämä kirja kertoo siitä, miten selviydyt, kun asiat eivät mene halutulla tavalla. Asiantuntijana on vuorikiipeilijä ja ulkoilmaihminen Veikka Gustafsson, joka on valloittanut maailman kaikki yli 8000 metriä korkeat vuoret ilman lisähappea. Hän jos kuka tietää miten selviytyä odottamattomissa tilanteissa ankarissa olosuhteissa. Kirjassa kerrotaan, kuinka varustaudut tulevan varalle, kuinka pidät itsesi toimintakunnossa epätavallisissa tilanteissa, kuinka annat ensiapua, suunnistat ilman kompassia, teet tulen ilman tulitikkuja ja rakennat hätämajoitteen niin talvella kuin kesälläkin.

         
     

Juha Jormanainen : Käsintehdyt aseet

Suomessa elää puukkojen ja veitsien valmistusperinne vahvana ja kirja esittelee parhaita suomalaisia ja pohjoismaisia seppiä ja heidän tuotantoaan. Kirja kertoo erikoistekniikoista kuten säiläkirjoituksen tekemisestä, damaskiteräksen valmistamisesta ja miekan takomisesta. Lisäksi kirja kertoo ja näyttää kuinka suomalainen käsityönä tehty puukko/veitsi valmistetaan alusta loppuun. Lisäksi tutustumme erilaisten terästen kiehtovaan maailmaan, mukana nykyteknologian huippusaavutukset, pulveriteräkset. Kirjassa tutustutaan myös maailman parhaiden aseseppien valmistamiin uniikkiaseisiin ja huikeisiin aseiden kaiverruksiin.