Tuula T. Matintupa :Pimeyden kääntöpuoli

Kirjailija Helena Väkerö löytää miehensä kätköistä kirjeen, joka on osoitettu hänelle. Kirje on lähetetty kaukaa, eikä aivan äsken. Pian käynnistyy sarja outoja tapahtumia. Helenan miehelle Antero Väkerölle ilmestyy sosiaaliseen mediaan profiileja, joita hän ei ole sanojensa mukaan itse tehnyt. Helenan rakastamaa puutarhaa tuhotaan, ja lopulta kaikki kärjistyy kohtalokkaaseen automatkaan...

         
     

Catharina Ingelman-Sundberg : Ryöstön hetki kullan kallis

Keinutuolikopla on vauhdissa jälleen! Märtha, Anna-Greta, Stina, Harava ja Nero näyttävät, että heillä on kykyä ja älyä vaikka muille jakaa. Las Vegasin kasinolla eläkeläisviisikko on se, joka pelaa eikä pelkää. Robin Hoodin hengessä kopla haluaa parempaa elämää varattomille vanhuksille ja kaikille, joiden päivistä puuttuu iloa ja mahdollisuuksia. Ryöstely on kuitenkin kaikkea muuta kuin kevyttä puuhaa. Kannoilla on milloin poliisi, milloin pahamaineinen moottoripyöräjengi, milloin tietoverkoissa vaaniva digihuijari. Vaarat ja vauhti ottavat välillä sydämestä, mutta periksi ei anneta

         
     

Anne Holt & Even Holt : Äkkikuolema

Sydänlääkäri Sara Zuckerman on Wembleyn stadionilla Lontoossa katsomassa elämänsä ensimmäistä jalkapallo-ottelua. Tuomarin vihellettyä rangaistuspotkun yksi pelaajista kaatuu maahan. Sara kiirehtii apuun ja elvyttää pelaajan kentällä 600 miljoonan tv-katselijan silmien edessä. Kiitokseksi tästä urotyöstä äveriäs ja monien vihaama Notting Hill FC:n omistaja Najib Ausha kutsuu Saran kotiinsa illalliselle. Sara tutustuu hänelle aiemmin vieraaseen jalkapalloklubien, niiden rikkaiden omistajien ja säälimättömän kilpailun maailmaan. Pian hän huomaa selvittelevänsä taideryöstöä ja sotkeentuu niin Israelin tiedustelupalvelun kuin jalkapallodopingin maailmaan.

         
     

Hannu Vuorio : Käpylä

Rakennusalalla rehottaa kuittitehtailuun perustuva veronkierto. Asiaa penkova toimittaja Joona Lehtonen yritetään hiljentää laittamalla asialle amatöörit, joiden käsistä homma karkaa täysin - niin, että romaanin keskipisteeseen alkaa tunkea vähemmistöihin kohdistuva vihamielisyys. Käpylässä maskuliinisen maailman kuvaajaksi sanottu kirjailija nostaa ratkaisevaan rooliin esimiestään kumartelemattoman rikosylikonstaapeli Jenni Virtasen.

         
     

Unto Katajamäki : Paha veli –verkosto

Martti Piha elää nyt lapsiperheen arkea. Vaihtelua lupaa entisen työtoverin kutsu ryhtyä selvittämään pikkukaupungin kuntaliitosta. Häiriköksi koetun valtuutetun murha tuo aivan uudenlaisen näkökulman Pihan työhön. Johtivatko kiistat liitoksesta tosiaan kunnallispoliittiseen veitsenheilutukseen? Vähitellen alkaa näyttää siltä, että murhan motiivi saattaa löytyä kokonaan muualta. Tapahtuu toinenkin verityö, ja Martti Piha huomaa olevansa häikäilemättömän verkoston jäljillä.

         
     

Pirkko Arhippa : Kulki kuolema puistotietä

Komisario Varpu Ahava ja työtoverinsa Tiia Vuoristo lomailevat Las Palmasin auringossa. Eläkkeellä olevan yrittäjän kuolema Naantalin puistotien varrella olevassa talossa on jäänyt selvittämättä. Varpua alkaa ahdistaa tunne siitä, että häntä väijytään. Pelko ei ole turha: hänen kimppuunsa käydään rannalla. Uusi miestuttavuus sattuu paikalle pelastajaksi juuri oikeaan aikaan... Matkan jälkeen Naantalissa palaneen ravintolan tontilta löytyy ruumis. Tiia tunnistaa nähneensä saman naisen Las Palmasin karnevaalitapahtumassa. Kun uhrin henkilöllisyys paljastuu, Varpu ja Tiia ovat myös askelen lähempänä selvittämättömän tapauksen ratkaisua.

         
     

S. J. Watson : Kaksoiselämää

Julian pikkusisko Kate murhataan, ja tapahtuma ravisuttaa Lontoossa valokuvaajana työskentelevän Julian rauhallista elämää. Koska poliisi ei tunnu etenevän tutkinnassaan, Julia matkustaa Pariisiin ja alkaa itse selvitellä Katen viimeisiä vaiheita, niin itsensä vuoksi kuin myös poikansa Connorin, jonka oikea äiti Kate oli. Julia ystävystyy Katen asuintoverin Annan kanssa, ja pikkusiskon elämästä alkaa paljastua salaisuuksia. Ennen kuin Julia huomaakaan, hän on tiiviisti menneisyyden verkossa. Tutustuminen arvoitukselliseen Lukasiin on vähällä saada hänet menettämään kontrollin täysin elämästään.

         
     

Nancy Holder : Crimson Peak

Kärsittyään perhetragedian aloitteleva kirjailija riutuu kahden rakkauden ristitulessa. Toinen on lapsuuden ystävä ja toinen salaperäinen sivullinen. Paetessaan menneisyyden haamuja hän päätyy taloon, joka hengittää, vuotaa verta ja muistaa. Crimson Peak on mestariohjaaja Guillermo del Toron lokakuussa 2015 julkaistavaan kauhuelokuvaan perustuva kirja. Del Toron tunnetuin elokuva Pan's Labyrinth voitti kolme Oscar-palkintoa.

         
     

Paulo Coelho : Maktub

Maktub koostuu Paulo Coelholle tärkeästä valikoimasta tarinoita, joiden yhteisenä nimittäjänä on oman tiensä löytäminen. Kirjassa ei jaella neuvoja vaan kerrotaan kokemuksista. Coelho muistelee menneitä ja elettyä elämäänsä. Hän on koonnut kirjaan ikimuistoisia katkelmia tärkeistä kirjoista, oppimestarin opetuksia, ystävien kertomuksia, elettyjä hetkiä ja kuulemiaan taruja. Mukana on mietteitä ajasta ja unelmista, henkisestä etsinnästä ja elämäntiestä.

         
     

Harri Nykänen : Likainen Harri : 20 vuotta Erkon renkinä

Harri Nykänen (s. 1953) työskenteli kaksikymmentä vuotta Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Kirjassa Likainen Harri Nykänen kertoo työstään, joka oli parhaimmillaan kuin suoraan elokuvasta. Nykänen esittelee monien kohu-uutisten taustoja ja kuvaa suhteitaan rikollisiin ja poliiseihin. Hän kertoo avoimesti myös "likaisista" tempuista, joita käytti saadakseen uutisensa julki. Kirjaa varten Nykänen kävi läpi valtavan määrän rikostoimittajana keräämäänsä aineistoa. Haastatteluja ja puhelinnauhoituksiakin oli satoja C-kasetillisia, joista parhaita paloja on purettu kirjaan.

         
     

Lasse Halme : Ollaan ihmisiksi

Juice Leskinen oli armoitettu rocklyyrikko. Hän sanoitti ihmiselämää osuvasti ja usein kipeästikin. Traagisen elämän elänyt taiteilija oli terävänäköinen ja -sanainen ajattelija, tarkkailija, ravistelija - ja romantikko. Juicella oli neljä aihetta, joista hän laulunsa teki: ihminen, ihminen ja toinen ihminen, ihminen ja yhteiskunta sekä ihminen ja uskonto. Sanoituksia tutkinut Lasse Halme selvittää teoksessaan, mitä Juice näistä aiheista sanoo. Usein Juicen lauluissa saa muotonsa kipeä ristiriita unelmien ja todellisuuden välillä. Siksi ne puhuttelevat aina uusia kuulijoita. Teos sisältää Juicen omia, aiemmin julkaisemattomia kommentteja sanoituksiinsa.

         
     

Varesvuo & Koskimies : Metson suku

Teos on kattava, tiedoiltaan tarkka ja yksityiskohtainen mutta helppotajuinen tietokirja, joka esittelee pohjolan kahdeksan kanalintulajia mukaansatempaavalla ja elämyksellisellä tyylillä. Valokuvauksellisesti ja teknisesti ennennäkemättömät valokuvat näyttävät kanalinnut elinpiireillään ja eri vuodenaikoina, kevään soidinkiihkosta talven tykkymetsiin. Kuvitus kattaa kaikki lintujen vuodenkierron ja elämän vaiheet, suhteen elinympäristöihin, petoihin ja ihmiseen.

         
     

Kerry Lord : Veikeät virkatut eläimet

Suloiset pehmoeläimet syntyvät kaikkein yksinkertaisimmilla virkkaustekniikoilla - selkeiden ohjeiden avulla vasta-alkajakin saa nopeasti langan päästä kiinni. Koukkua ja lankaa vaihtelemalla voi samasta hahmosta tehdä neljä erikokoista lelua. Varaudu menettämään sydämesi näille superpehmeistä langoista virkatuille kavereille, kun matkaat virkkuukoukkuinesi eläintarhan päästä päähän!

         
     

Ruha & Nuottanen-Tuomela : Handmade : ideoita ja ohjeita kädentaitajille

Handmade-kirja on kuin kaunis sisustuskirja, jossa on paljon ideoita ja ohjeita käsillä tekemiseen ja kotiin - joko vähän tuunaten tai kokonaan uutta luoden. Kirjan mallit on tehty suomalaiseen makuun ja töissä on käytetty paljon kotimaisia materiaaleja. Kirjan tekijät ovat kokeneita alan ammattilaisia ja he ovat jo vuosia miettineet, mitä suomalaiset kädentaitajat haluavat tehdä. Vastaukset ovat nyt selvillä ja niistä parhaimpia on koottu tähän kirjaan. Kirjan kaikki materiaalit ovat saatavilla laajasti suomalaisista kaupoista!

         
     

Hansen & Sundberg : Liikunta - paras lääke

Lääkärit Anders Hansen ja Carl Johan Sundberg kertovat paljon huomiota saaneessa kirjassaan havainnollisesti ja mukaansatempaavasti, mitä viimeisimmät tutkimukset merkitsevät yksittäisen ihmisen kannalta ja miten niiden tuloksista pääsee hyötymään. Jo varsin pieni määrä - puoli tuntia reipasta kävelyä päivässä tai kuormitukseltaan vastaava määrä muuta liikuntaa - suojaa lukuisilta kehon ja mielen sairauksilta, parantaa unenlaatua, antaa energiaa ja lisää elinvuosia. Mukana on myös uusinta tietoa rasvanpoltosta sekä intervalliharjoittelusta. Kirja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti niille, joilla ei ole aikaa kuntoilla!

         
     

Maranik : Terveelliset smoothiet

Tee elämästäsi vihreämpää ja terveellisempää Eliq Maranikin ihanien smoothieiden avulla! Nautitpa sitten smoothieita aamiaiseksi, lounaaksi tai iltapäivän hedelmäiseksi välipalaksi, tämän kirjan terveellisten juomien kokoelma tarjoaa mitä parhaimpia etuja kuten virkeyttä, voimaa, virtaa aivotoiminnalle ja sydämelle, estää ikääntymistä ja lisää herkullisia nautintoja hyvinvointiin joka vuodenajalle. Olitpa sitten hyvinvointiasi arvostava kasvisruokailija tai haluat vain päästä nauttimaan herkullisista ja täyttävistä smoothieista, niin tämä kirja on siihen ihanteellinen opas.