Kaj Korkea-aho : Paha kirja

Paha pääsee valloilleen yliopistolla, kun opiskelija Pai Maars saa vihiä 1920-luvun kohtalokkaasta käsikirjoituksesta. Tekstien myötä paljon muutakin salattua nousee päivänvaloon, ja lehtori Mickel Granlundin painajaiset muuttuvat todeksi. Kenen nimeä hän huutaa unissaan?

       
   

Esa Mäkijärvi : Vieraita

Vieraita on romaani rakkaudesta ja sodasta. Päähenkilöt, sotamies Viljami Jokinen ja lotta Anna Kovanen, karkaavat rintamalta ja päätyvät jatkosodan aikana kesällä 1944 asuttamaan hylättyä kartanoa. Romaani kertoo perimmäisestä vierauden tunteesta, siitä kuinka useimmat, jopa läheiset ihmiset, jäävät toisilleen etäisiksi.

       
   

Karen Joy Fowler : Olimme ihan suunniltamme

Lapsena Rosemary puhua pälpätti lakkaamatta, joten miksi nyt, opiskelijatyttönä, hän ei puhu juuri mitään? Hänellä oli samanikäinen sisar, Fern, ja isoveli, Lowell. Hän rakasti heitä palavasti, mutta nyt molemmat ovat kadonneet. Veljen odottamaton yhteydenotto auttaa Rosemarya selvittämään, mitä lopulta tapahtui. Samalla lukija joutuu pohtimaan perustavanlaatuisia kysymyksiä ihmisen suhteesta muuhun luomakuntaan. Tämä on Rosemaryn poikkeuksellinen tarina: naurattava, surullinen ja ajatuksia herättävä

       
   

Laurent Binet : HHhH : Heydrichin salamurhan jäljillä

Reinhard Heydrich, natsien käskynhaltija Prahassa, toteutti natsi-Saksan pahimpia tuhotöitä. Prahan teurastaja, kolmannen valtakunnan vaarallisin mies, H, surmattiin avoautoonsa vuonna 1942. Laurent Binet pyrkii dokumentoimaan salamurhaan johtaneita tapahtumia sortumatta romaanikirjailijan houkutukseen antaa mielikuvitukselle valtaa. Kirjailija kasvaa itse romaanihenkilöksi, joka pohtii historiasta kirjoittamisen edellytyksiä.

       
   

Twigg, Vicki : Kääntöneuleet - opi uusi kaksipuoleinen neuletekniikka

Vicki Twigg on kehittänyt uuden neuletekniikan, jolla syntyy aidosti kaksipuolisia neuleita! Lopputuloksena on täysin käännettävä neulepinta, jossa käytetyt värit peilautuvat eri puolilla tai jonka molemmat puolet ovat kokonaan eriväriset. Kuka tahansa, joka osaa neulomisen perusteet, oppii tekniikan nopeasti.

       
   

Keir & Hawkes : Urheilun ennätyskirja

Urheilun ennätyskirja on mahtava tietopaketti Suomen suosituimpiin talvi- ja kesäurheilulajeihin. Mukana ovat kaikki maailman tähdet ja suomalaiset huiput.

       
   

Jaakko Hämeen-Anttila & Venla Rossi : Nälästä nautintoihin

Nälästä nautintoihin avaa ikkunoita kieleen, historiaan ja yhteiskuntaan keittiön kautta. Pöytätapojen ja reseptien takana on lukematon määrä aatteita, sattumia ja kohtaloita. Teemoittain etenevä tietokirja näyttää, kuinka tuhansia vuosia vanhat tavat ja tapahtumat ovat edelleen läsnä lautasellamme.