Anthony Horowitz : Trigger Mortis

Aiemmin julkaisematon tarina käynnistyy Neuvostoliiton sabotaasiyrityksestä Nürburgringin radalla. Dramaattinen autokilpailu ja sitä seuraava maineikkaan mekaanikon murha sysäävät 007:n Floridaan NASAn edeltäjän NACAn päämajaan, idän ja lännen kovaotteiseen kilpajuoksuun avaruudenvalloituksesta. Häikäilemätön juonittelu pääsee yllättämään Bondinkin, ja hän päätyy arkkuun - elävänä. Vieläkään piinkova agentti ei kuitenkaan kohtaa voittajaansa.

         
     

Stuart Macbride : Pahan postia

"Syntymäpäiväsankari" on  siepannut tyttöjä vuosien ajan, aina 13-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä. Hän lähettää tytön perheelle aina syntymäpäiväkortin, josta käy ilmi kuinka hän hitaasti kiduttaa tytön kuoliaaksi. Rikostarkastaja Ash Hendersonin Rebecka-tytär katosi viisi vuotta sitten. Vuosi katoamisen jälkeen tuli ensimmäinen kortti. Sen jälkeen on tullut joka vuosi uusi, toinen toistaan pahempi kortti. Ash ei ole koskaan kertonut kenellekään syntymäpäiväkorteista. Sillä jos totuus tulisi julki, hänet siirrettäisiin pois rikostutkinnasta, ja silloin hän ei voisi pitää huolta siitä, että Rebeckan murhaaja saa ansionsa mukaan..

         
     

Katariina Souri : Sammunut sydän

Yliluonnollisia kykyjä omaavaa Mona Malinia pyydetään tekemään mosaiikkityö eiralaiseen asuntoon. Ilmapiiri venäläistaustaisen perheen kodissa on painostava. Tilaustyön aihe, demoninen kuusisiipinen Serafi, on sekin synkkä. Kun Mona saa kuulla, että vankilassa on tapahtunut raaka murha, jossa aseena on käytetty terävää lasinpalaa hänen teoksestaan, Monan pitkään hallinnassa pysyneet näyt palaavat entistä voimakkaampina. Pian hän saa enemmänkin syytä epäillä, että hänen töillään on tuhoisa vaikutus ihmisiin. Sammunut sydän on toinen osa Katariina Sourin Musta mandala -trilogiassa.

         
     

Jens lapidus : STHLM DELETE

Jens Lapiduksen Vip-huone romaanin voimakaksikko Teddy ja Emelie palaa näyttämölle, jonka Lapidus tuntee kuin omat taskunsa: Tukholman häikäilemättömimpien rikollisten alamaailmaan. Linnakundista erikoistutkijaksi siirtynyt Teddy ja liikejuristi Emelie vedetään mukaan rikosten kudelmaan, jolla on syvällisiä haarautumia Tukholman eri maailmoissa. Historia vaikuttaa nykypäivään ja uhkaa kaikkia asianosaisia.

         
     

Ian Rankin : Hiljaa takavasemmalle

Rikoskomisario John Rebusin eläköityminen on vain muutaman päivän päässä, kun maansa hallintoa kohtaan kriittinen venäläinen runoilija löytyy kuolleena Edinburghin kadulta. Sattumalta kaupungissa on myös vaikutusvaltaisten venäläisten liikemiesten valtuuskunta. Päällystö ja poliitikot haluavat, että runoilijan kuoleman tutkinta hoidetaan nopeasti ja vähin äänin. Myös Rebusin verivihollinen, Edinburghin johtava gangsteri Cafferty pahoinpidellään, ja epäilykset kohdistuvat Rebusiin. Mutta Caffertyn lonkerot ulottuvat moniaalle, yhteyksiä on venäläisiin liikemiehiinkin...

         
     

Mikko Porvali : Sinisen kuoleman kuva

Viipuri, 1920. Kaupunki vilisee kieltolain esiin houkuttelemia salakuljettajia, venäläisemigrantteja, kommunistien kuriireja ja sisällissodan orpoja, jotka elättävät itsensä pikkurikoksilla. Kaaoksen keskipisteessä ovat Viipurin Etsivän Osaston komisariot Jussi Kähönen ja Salomon Eckert. Poliisipari saa selvitettäväkseen kollegan surman, mutta pian kujalta löytyy toinen lainvalvojan ruumis. Käy ilmi, että poliiseilla on vastassaan yksittäistä salakuljettajaa suurempi vastustaja… Kaksikko käy sotaan trokareita vastaan ylevin päämäärin mutta kyseenalaisin keinoin. Teos perustuu poliisisurmien osalta tositapahtumiin.

         
     

Ann Cleeves : Satamakatu

Vera Stanhope -sarjan uusimman kirjan tapahtumat sijoittuvat yhden kadun varrelle merenrantakylään. Hiljaisella Satamakadulla on vain muutama rakennus, joista yksi on naisten turvatalo "Haven". Talon pitkäaikainen työntekijä, hyväsydäminen Margaret Krukowski puukotetaan Newcastlen metrossa. Veran työpari Joe Ashworth on samassa metrossa teini-ikäisen Jessie-tyttärensä kanssa, mutta ei silti ehdi ajoissa, sillä ennätysmäisen sakea lumipyry peittää rikoksen jäljet. Pian myös toinen metromatkustaja - silminnäkijä? - löytyy kuolleena. Joe on syystäkin huolesta sekaisin, kun eräänä iltana Jessie ei vastaa puhelimeen..

         
     

Stephen Booth : Nummi palaa

Peak Districtin luonnonsuojelualueen nummet ovat kuivia ja paloja syttyy herkästi, joskus huolimattomuudesta, joskus tahallisesti. Nyt nummi palaa, ja palojen rajoittamiseksi kamppailevat sammuttajat sattuvat löytämään tavaroita, jotka ovat ilmeisesti kuuluneet vuosia sitten kadonneelle pariskunnalle. Sitten tulen uhkaamasta syrjäisestä Light House -pubista löytyy tuore ruumis. Ylikonstaapeli Ben Cooper saa työtä - ja saa jälleen työtoverikseen ylikonstaapeli Diane Fryn, joka joutuu vastentahtoisesti palaamaan kaupungista luonnonsuojelualueelle. Mistä pariskunnan taannoisessa katoamisessa oli kysymys?

         
     

Mhairi McFarlane : En minä vaan sinä

"Näin se tapahtui: Kosin. Paul sanoi kyllä, vaikkei kovin innokkaasti." Delia Mossilla on elämänsuunnitelma. Mutta se romahtaa yllättävän nopeasti, kun hän saa tietää tulevan miehensä makaavan toisen kanssa. Todella huolestuttavaa. Hänen täytyy taas ottaa ohjat käsiinsä - ja tehdä itsestään oman elämäntarinansa supersankari.

         
     

Pirkko Mattila : Perämeren Sofia

Kuinka monta kertaa voi sydän särkyä yhden elämän aikana, kysyy teoksen päähenkilö itseltään surun aikana. Sofian sydän murtuu kerta toisensa jälkeen, mutta sinnikkäästi hän kerää sirpaleet ja luotsaa lapsiaan eteenpäin elämässä, ylväästi omaa väyläänsä avaten kuin silkkiuikku. Perämeren Sofia on itsenäinen ja omillaan toimeentuleva kauppias, äiti ja rakastava nainen. Mattila kertoo Sofian tarinan rippikouluvuosista kuolemaan. Sofian elämäntarinaan mustimmat raidat kutoo kuolema, kirkkaista väreistä vastaavat lapset ja rakastetut.

         
     

Barbara Taylor Bradford : Cavendon Hall - Uuden ajan portailla (trilogian 1.osa)

Cavendon Hall – Yorkshiressa Englannissa sijaitseva sukukartano on vuosisatojen ajan ollut Inghamin perheen omistuksessa. Swannin perhe on ollut lähes yhtä kauan heidän palveluksessaan. Rinnakkain eläen he ovat jakaneet surut ja ilot, salaisuudet ja skandaalit. Ensimmäinen maailmansota lähestyy ja perheet kohtaavat haasteita, jollaisia he eivät olleet voineet kuvitellakaan. Ihmissuhteet laitetaan koetukselle, uskollisuutta epäillään ja salaisuuksia nousee pintaan. Kun epävarmuus tulevaisuudesta kasvaa suurimmilleen, yksi asia tulee selväksi: perheet eivät koskaan enää tule olemaan niin kuin ennen.

         
     

Marian Keyes : Nainen joka varasti elämäni

Haikean hauska tarina elämän kertakaikkisesta mahdottomuudesta, unelmien tärkeydestä - ja suklaakeksien turmiollisuudesta. Stella Sweeneylle on tapahtunut sekä hyviä että huonoja asioita. Vakava sairaus, ura menestyskirjailijana, ihanat lapset ja hankala aviomies. Kaiken kaikkiaan Stella on voiton puolella, kunnes kirjoittaminen lakkaa sujumasta. Lipuuko uusi elämä auttamatta käsistä? Irlantilainen Marian Keyes kirjoittaa elämänmakuisia romaaneja, joissa kerrotaan humoristisesti siitä, millaista on olla nainen.

         
     

Anna Perho : Työ x perhe

Näin yhdistät työn ja perheen. Onko mahdollista saada kaikki? Millaiset ajanhallintakeinot auttavat perheitä selviämään arjesta? Mikä on "lapsen paras"? Suosittu toimittaja Anna Perho pureutuu persoonallisella ja räväkällä tyylillään ikuisuuskysymykseen, miten yhdistää perhe ja työ. Kahden teini-ikäisen äiti ja kaksikymmentä vuotta yksityisyrittäjänä toiminut Perho kertoo omista selviytymis­keinoistaan ja havainnoistaan. Lisäksi hän on haastatellut tunnettuja suomalaisvanhempia, jotka valottavat omia ratkaisujaan.

         
     

Ville Haapasalo, Kauko Röyhkä, Juha Metso : Makujen matka Georgia

Ruoalla on georgialaisten elämässä keskeinen paikka: kun muualla ihmiset syövät elääkseen, Georgiassa eletään syödäkseen. Ville Haapasalon makujen matka Georgiaan sisältää yli kolmekymmentä reseptiä höystettynä mehevillä jutuilla. Kirjan on kirjoittanut Kauko Röyhkä, ja kuvat ovat Juha Metson käsialaa. Nyt matka jatkuu herkullisissa merkeissä ja tarinat sen kuin paranevat!

         
     

Juha vuorinen : Maltan mieleni

Totuuden käyrätorvi Juha Vuorinen tahtoi toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja löytää uuden asuinmaan armahan, rauhallisen ja ihanan. Pari vuotta sitten hän tuiskahti perheineen Välimeren syliin Maltalle. Saarivaltiossa elo oli kuitenkin kaikkea muuta kuin mitä kuvitella saattoi. Mutta nyt kun saarielämään on saanut otettua hieman hajurakoa, on aika tasata tilit. Vuorinen toivoi löytävänsä ulkomailta onnen, mutta oppi että vanhassa oli sittenkin vara parempi. Teos ei kuitenkaan ole yhden miehen valituseepos, vaan rytkyttävän hauska tarinakokoelma siitä mikä kaikki ulkomailla eläessä voi mennä pieleen.