Jari Sinkkonen : Nerouden lähteillä

Jari Sinkkonen etsii suurten säveltäjien luovuuden alkulähteitä ja olemusta. Hän valottaa säveltäjien neroutta näiden poikkeuksellisten elämänvaiheiden läpi ja lähestyy heitä perheensä lapsina; sisarussarjan osina, äidin ja isän poikina. Monen säveltäjäneron elämä näyttää kulkeneen kokonaan eri raiteita kuin hänen teoksensa. Monen elämää on varjostanut vakava ruumiillinen sairaus. Monet ovat kärsineet ajoittain depressioista, sillä luova nerous koettelee psyyken rakenteita. On kuin nero ei mahtaisi itselleen mitään, koska hänen on pakko luoda.

 

       
   

 

Ina-Janine Johnsen : Pataleipää

Vaivaamatta valmis pataleipä näyttää ja maistuu yhtä herkulliselta kuin leipurin tekemä. Leivo terveellisesti speltistä, kvinoasta, rukiista, vehnästä, kaurasta tai sekoita joukkoon siemeniä, olutta tai vaikka pestoa. Voit leipoa leipää vaikka joka päivä: saat tuoretta, erilaista leipää juuri silloin kun haluat. Herkullisimmat leipäreseptit yksissä kansissa!

       
   

Eva Trotzig : Retroneuleet

On olemassa vaatekappaleita, jotka eivät mene koskaan pois muodista - rakkaita neuleita, joissa näkyy oman äidin tai isoäidin kädenjälki. Tähän kirjaan on koottu retrosuosikkeja, joita on julkaistu muutamia vuosikymmeniä sitten naistenlehdissä ja käsityövihkosissa. Mukana on myssyjä isoille ja pienille, klassikkoliivejä, kaulureita, kintaita, sukkia ja paljon muuta. Lämmikettä keholle ja mielelle!

       
   

Lyn Morton : Koruja käpyilemällä

Käpyily on satoja vuosia vanha, uuteen suosioon noussut pitsitekniikka, jossa työvälineenä käytetään yhtä tai useampaa kävyksi kutsuttua sukkulaa. Käpyiltyyn pitsiin voi yhdistää helmiä ja metalliosia, ja tekniikalla voi valmistaa myös koruja. Kirjassa on ohjeet ja kaaviot yli 50 erilaisen korun käpyilyyn. Mukana on sekä aloittelijan taidoille sopivia helppoja malleja että kokeneellekin käpyilijälle haastetta tarjoavia, näyttäviä korukokonaisuuksia.

       
   

Hansson & Gustavsson : Jahti

Tietokirjailija Christine Hansson alkoi metsästää vuonna 2011 oltuaan ensin koiranohjaajana. Hän kirjoittaa elävästi metsästäjän luonnosta. Jahti sisältää mm. tärkeää metsästyssäännöstöä ja käytännön vinkkejä varustukseen ja metsälle. Kirja on toivelahja niin vasta-alkajalle kuin kokeneelle metsästäjälle. Niklas Gustavssonin komeissa valokuvissa näkyy 30 metsästysvuoden kokemus.

       
   

Carina & Ulrika Brydling : Eräkeittiö – Hyvää ja helppoa luonnollisesti

Eräkeittiössä sisarukset Carina ja Ulrika Brydling näyttävät, kuinka helppoa on väsätä villi illallinen, jota koko perhe rakastaa. Brydlingin siskokset varttuivat hirvien, porojen, villien marjojen ja kasvien sekä kalastuksen parissa. Tässä kirjassa he valmistavat ilmastoystävällistä ja kestävän kehityksen mukaista ruokaa ainutlaatuisin ohjein.

       
   

Madetoja & Salonen : Erätulilla ikuisessa maisemassa

Toimittaja Milla Madetoja on koonnut toisen Erätulilla-kirjan kansien väliin lisää hersyviä tarinoita kameran edestä ja takaa. Tähän kirjaan pääsee mukaan niin ohjelmaryhmän omia kuin heidän keräämiään katsojien luontotarinoita. Luontokuvaaja-, toimittaja ja dokumentaristi Jari Salosen kuvat herättävät lukijan luontokaipuun syksyn tummettua. Kuvat vievät paitsi tv-muistoihin, ennen kaikkea Suomen ikuiseen luontoon. Ohjelmia tule uusia, luonto pysyy.

       
   

Jouni Laaksonen : Lapsiperheen retkeilyopas

Oppaan pääsisältönä ovat Suomen parhaat päiväretkikohteet! Kuvat, kartat ja tekstit esittelevät 80 monipuolista reittiä niin suurimpien kaupunkien ympäristöistä kuin syrjäisemmistä kansallispuistoistakin. Kohteista ei tarvitse hankkia lisäkarttoja, sillä kirjan tie- ja maastokartat riittävät niin perille löytämiseen kuin maastossa kulkemiseenkin. Kirjassa annetaan vinkkejä siitä, mitä lasten kanssa liikkuvan kannattaa ottaa huomioon retkeä suunnitellessa.